Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ahmet Münir EREN 12.04.2024 07:00

Türkiye & Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Nazli Sahafi oldu

Sağlık sektöründe öncü bir rol üstlenen Roche Türkiye, kurumsal gücünü artırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, Nazli Sahafi, 1 Nisan 2024 itibarıyla, Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü, Türkiye & Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı olarak atandı.
Türkiye & Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Nazli Sahafi oldu

Kariyer yolculuğuna dünyanın önde gelen tıp üniversitelerinden biri olan Karolinska Enstitüsü'nde araştırmacı ve bilim insanı olarak başlayan Nazli Sahafi, 2009 yılından beri Roche bünyesinde çeşitli görevler üstleniyor.

 
Nazli Sahafi Hakkında
Yüksek Lisans ve MBA eğitimlerini sırasıyla Karolinska Enstitüsü, Heriot-Watt Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde tamamlayan Nazli Sahafi, profesyonel kariyerine Karolinska Enstitüsü'nde araştırmacı ve bilim insanı olarak başladı. Sahafi, Karolinska Enstitüsü'ndeki kariyerinin ardından, Becton, Dickinson and Company'de Avrupa ve Orta Doğu bölgelerinden sorumlu Bilim ve Uygulama Müdürü olarak görev aldı. Sahafi, 2009 yılında katıldığı Roche ailesinde, 15 yıl içinde çeşitli ülkelerde bulaşıcı hastalıklar, onkoloji, hematoloji ve ticari operasyonlar alanlarında Genel Müdürlük ve Yönetim Merkezi Başkanlığı da dahil olmak üzere birçok sorumluluk üstlendi. Yaklaşık 2 yıldır İsviçre'de yerleşik olarak Koagülasyon, Hematoloji ve İdrar Yaşam Döngüsü Lideri görevine devam eden Nazli Sahafi, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü, Türkiye & Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı olarak atandı.