Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 17.06.2024 09:00 Güncelleme: 17.06.2024 09:31

Trump Ukrayna'ya tüm yardımı keseceğini söyledi

ABD eski Başkanı Donald Trump ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteği eleştirerek Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde yeniden seçilmesi halinde yardımın derhal durdurulacağını söyledi.
Trump Ukrayna'ya tüm yardımı keseceğini söyledi

Bu sonbaharda yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olacak olan Trump, bu sözleri Detroit'teki bir kampanya mitinginde sarf etti. Son kamuoyu yoklamalarında Trump ile Joe Biden arasındaki fark çok az ancak Trump hala önde ve yüzde 41 desteğe sahipken, Biden'ın desteği yüzde 39 olarak ölçülüyor.

Trump ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'yi eleştirerek onu tüm zamanların en büyük satıcılarından biri olarak nitelendirdi. Trump yazısında, başkanın Batılı ülkelerden sermaye ve silah elde etme konusundaki başarısına atıfta bulundu.

Aralarında yaklaşık 60 ulusal liderin de bulunduğu 90 ülkenin temsilcisi, Ukrayna'da barışa giden yolu görüşmek üzere bu hafta sonu İsviçre'de bir araya geldi. Toplantı sonucunda Ukrayna'nın egemenliği ve toprak üzerindeki hakları garanti altına alındı ve Rusya ile görüşmelerin acil olduğu belirtildi. Görüşmelerin nasıl ve ne zaman yapılacağına ilişkin kilit sorular ise cevapsız kaldı.