Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 17:00 Güncelleme: 26.07.2024 17:07

Troy: Altın aşağı yönlü hareketine devam etti

Troy, perşembe günü altının, satış baskılarından kurtulamayıp aşağı yönlü hareketine devam ettiğini açıkladı.
Troy: Altın aşağı yönlü hareketine devam etti

Troy'un verilerine göre, perşembe günü altın, satış baskılarından kurtulamayıp aşağı yönlü hareketine devam etti. Japonya Merkez Bankası’nın faiz indirimine gidebileceği ihtimalinin Japon Yen’ine hafta başından beri değer kazandırması piyasayı hareketlendirdi. Japon Yen’i, dün dolara karşı son iki ayın en yüksek seviyesini görürken buna paralel olarak altın, güne 2.398 dolar/ons seviyesinden başlayarak günün erken saatlerinde Asya piyasasında kayda değer bir düşüş yaşadı.

Ayrıca, dün açıklanan verilere göre ikinci çeyrekte ABD ekonomisi, ilk çeyreğin ve beklentilerin üstünde bir büyüme kaydetti. ABD ekonomisinin yüksek faiz politikasına rağmen beklentilerin üstünde büyümesi ve haftalık işsizlik başvurularındaki düşüş, piyasanın eylül ayında faiz indirimi beklentisini etkilemedi. Buna karşın altın, düşüşünü sürdürerek gün içinde son iki haftanın en düşük seviyesini 2.353 dolar/ons ile kaydetti. Gün sonuna doğru toparlanma çabasında olan sarı maden kısmen güç kazanmış olsa da seansı 2.364 dolar/onsla yüzde 1,4 kayıptan kapatmaktan kaçamadı.

Gümüş, kırmızıda kapattığı bir günü daha geride bıraktı. Güne 28,85 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, gün içinde 27,39 dolar/ons ile son iki buçuk ayın en düşük seviyesini gördü. Ayrıca, seansı 27,84 dolar/ons ile kapatarak da son iki buçuk ayın en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Böylece gümüş, günlük yüzde 3,6 kayıp yaşarken, altınla beraber son yedi işlem gününün altısını kırmızıda kapatmış oldu. Öte yandan, altın gümüş rasyosu da yükselmeye devam ederek çarşamba günü kaydettiği 82,8 seviyesinden 84,9’a yükseliş yaptı.

Platin de günü ekside kapatan bir diğer kıymetli maden oldu. Seansa 948 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, son üç ayın düşüğü olan 933 dolar/ons seviyesinden günü kapattı. Platin, günlük yüzde 1,5 kayıp yaşadı.

Paladyum ise iki günlük yeşil kapanışının ardından düşüşe geçtiği bir seans yaşadı. Güne 912 dolar/ons ile başlayan paladyum, seansı 888 dolar/ons seviyesinden kapattı. Paladyum, yüzde 2,3’lük bir kayıpla günü tamamladı.