Otomotiv Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 07.04.2024 18:00 Güncelleme: 07.04.2024 16:09

Toyota, Safari Rallisi'nin galibi oldu

Toyota'nın Dünya Ralli Takımı, rallide ilk sırayı alarak dört yıl üst üste Safari Rallisi'nin galibi oldu.
Toyota, Safari Rallisi'nin galibi oldu

Toyota Gazoo Racing, Kenya Safari Rallisi’nde yeni bir başarıya imza attı. Toyota’nın Dünya Ralli Takımı, 2024 yılında da rallide ilk sırayı alarak dört yıl üst üste Safari Rallisi’nin galibi oldu. Bu başarıyla birlikte Toyota, Markalar Şampiyonası’nda zirveye çıktı.

WRC’nin en zor rallilerinden biri olan Safari Rallisi’nde Toyota Gazoo Racing pilotları Kalle Rovanpera ve Takamoto Katsuta ilk iki sırayı aldı. Böylece Toyota, 2021 yılında takvime geri dönen efsanevi yarışı kazanmaya devam etti ve ralli tarihinde galibiyet sayısını 12’ye çıkararak rekorunu daha ileriye taşıdı.

Toyota bu yarışta güncellenmiş süspansiyona ve yeni bir şnorkel sistemine sahip GR YARIS Rally1 HYBRID aracını kullandı. Geçmişte yarışan ikonik Safari Ralli araçlarına bir gönderme yapan bu tasarım ile birlikte Toyota yüksek performansını ve üstün dayanıklılığını bir kez daha ortaya koydu.

Rovanpera ve co-pilotu Jonne Halttunen, 2022'deki başarılarının ardından ikinci kez yarışı kazandı.

Rallinin kazananı Kalle Rovanpera burada ikinci kez galip gelmenin özel olduğunu ifade ederek, “Bu yarış çok zorlu ve Toyota adına da efsanevi bir yarış. Burada her zaman iyi olduk ve rekorumuzu iyileştirmeye devam ediyoruz. Afrika’dakilerin söylediği gibi, ‘öndeki araç her zaman bir Toyota’dır’. Takım olarak çok iyi iş çıkardık. Hiçbir sorun yaşamadık ve kazandık” diye konuştu.

Kenya Safari Rallisi’nin ardından WRC takviminde bir sonraki yarış 18-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hırvatistan Rallisi olacak. Ülkenin başkenti Zagreb ve çevresindeki asfalt yollarda yapılacak ralli, hızlı ve teknik etaplarıyla öne çıkıyor.