Otomotiv Kaynak: Musa ALİOĞLU 23.04.2024 00:00 Güncelleme: 23.04.2024 14:53

Toyota Hırvatistan Rallisi'ni ilk iki sırada tamamladı

Toyota Gazoo Racing Dünya Ralli Takımı, yeni bir başarıya imza attı. Hırvatistan Rallisi'nin ilk iki sırasında Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID yer aldı ve Toyota şampiyonada liderliğini devam ettirdi.
Toyota Hırvatistan Rallisi'ni ilk iki sırada tamamladı

Rallinin bitiş çizgisine ilk sırada ulaşan Sebastien Ogier ve Vincent Landais ikilisi olurken, takım arkadaşları Elfyn Evans ve co-pilotu Scott Martin sadece 9.7 saniye farkla ikinci sırada bitişe ulaştı. Zorlayıcı asfalt etaplarıyla bilinen Hırvatistan Rallisi’nin takvime geri döndüğü 2021 yılından beri, Toyota, buradaki tüm yarışları kazanmaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi çok yakın bir mücadeleye sahne olan rallide Ogier, kariyerinin 59. galibiyetini elde etti ve 100. podyum başarısına ulaştı.

Ralliyi ikinci sırada tamamlayan Evans ise, bu yılki dört yarışın üçünde podyumda yer alarak Pilotlar Şampiyonası’nda ilk sıradaki rakibiyle puan farkını altıya indirdi.

Bir diğer Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID ile yarışan Takamoto Katsuta da, hafta sonu boyunca istikrarlı bir şekilde hızını korudu ve genel klasmanda beşinci sırayı aldı.

WRC’de Hırvatistan’ın ardından sezonun beşinci yarışı 9-12 Mayıs tarihleri arasında Porto yakınlarında Matosinhos'ta düzenlenecek Portekiz Rallisi olacak.