Sağlık Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 27.03.2024 16:28

Tohumlar büyüsün, otizmli çocuklara umut olsun!

Bitkilerin büyümesinin büyüsüne kapılarak hem yaşamlara hem de yaşam alanlarına değer katmak için bir araya gelen 3 kadın girişimcinin kurduğu Büyübitki, bu kez farklılıklarıyla hayatın içinde büyümeye, yeşermeye çalışan otizmli çocuklar için kolları sıvıyor. Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı ile 2022 yılından bu yana sürdürdüğü iş birliğine devam eden Büyübitki, otizmli çocukların eğitim burs fonuna katkı sağlıyor. Tohum Otizm Vakfı'ndan aldığı ayıcıkları kendi ürünlerine entegre eden Büyü, herkesi bu iyiliğe ortak olmaya davet ediyor.
Tohumlar büyüsün,  otizmli çocuklara umut olsun!

Otizm Spektrum Bozukluğu(OSB), bugün dünyada her 36 çocuktan birinde görülen genetik bir farklılık.  Özellikle erken tanı almanın ve erken müdahalenin büyük fark yarattığı otizmde, gelişimsel anormalliklerin takibi ve farkındalığı kritik önem taşıyor. İşte bu nedenle 2017 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Günü “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiş durumda. 

 

Tüm dünyanın otizmin varlığına dikkat çektiği bu günde Büyübitki, 2022 yılından bu yana Tohum Otizm Vakfı ile birlikte yürüttüğü projeyi sürdürmeye devam ediyor. “Otizm spektrum bozukluğu” olan çocuklara erken tanı koymak ve özel eğitim ile onların topluma kazandırılmasına öncülük etmek amacıyla 2003’ten beri hizmet veren vakıf ile güçlerini birleştiren Büyü, herkesi otizmli çocukların geleceğine destek olmaya davet ediyor.

 

Eğitimlerine destek olabilirsiniz 

Tohum Otizm Vakfı’ndan aldığı ayıcıkları kendi ürünlerine entegre eden Büyübitki, tasarladığı bereket keseleriyle otizmli çocukların eğitim burs fonuna katkı sağlıyor. Çimlendirmek için kokopit, çimlendirme tabağı, tohum tüpü ve Tohum Otizim Vakfı’na ait ayıcığın yer aldığı bereket kutuları, geleceğe umut olurken toprağa dokunmanın mucizesini de anlatıyor. 

 

Siz de farklılıklarıyla hayatın içinde yeşermeye, büyümeye çalışan otizmli çocuklara destek vermek isterseniz www.buyubitki.com ve https://www.tohumotizm.org.tr/dukkan/ sitelerini ziyaret edebilir, Büyü’nün Tohum Otizm’e desteğine katkı sağlayarak çocukların eğitim burs fonuna katkı sunabilirsiniz.