Teknoloji 20.12.2016 14:10 Güncelleme: 20.12.2016 15:15

Televizyon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Televizyon Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Hızla gelişen teknoloji sadece telefon, laptop gibi elektronik aletleri etkilemedi. Bu aletlerin yanında televizyonların da gelişen teknolojiye ayak uydurarak akıllı televizyon haline geldiği görülmektedir. Televizyonların göstermiş olduğu evrim niteliğindeki değişimin ardından kesinlikle televizyon seçiminiz sırasında dikkat etmeniz gereken noktalarda değişime uğramış durumda.

Televizyonlar arasında karşılaştırma yaparken öncelikle dikkat etmeniz gereken noktanın HD kaliteye sahip bir televizyon ile diğer televizyonları ayırmak olduğunu söyleyebiliriz. Cihazının Full HD kaliteyi desteklemesi ne anlama geliyor? HD kaliteye sahip olan yayınlar genellikle 1920-1080 pikseli desteklemektedir. Televizyon boyutlarınızın Full HD olarak tanımlanması aslında bu boyutlara birebir uygun yayın verebildiğinin kanıtı niteliğinde görülmektedir. Bu nedenle kesinlikle alım yapmadan önce bu özelliğine dikkat etmelisiniz.

KONTRSAT VE EKRAN PARLAKLIĞINA DİKKAT

Eski televizyonlarınızda oynama şansına sahip olduğunuz ekran parlaklığı ve kontrast ayarları kesinlikle alacağınız televizyonun olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Televizyonunuzun kontrast ve ekran parlaklığının yüksek olması demek ışıklı ortamlarda izlediğiniz televizyondan zevk almanız anlamına gelmektedir. LCD ekran televizyonlar için en düşük 500 plazmalarda ise 1500 cd/m2 olarak belirlenmelidir. Aksi taktirde televizyonunuz ışıklı ortamlarda karanlığa gömülecektir. Kontrast oranına gelindiğinde ise bu oranın yüksek olması sizi daha canlı bir televizyonun karşıladığının habercisidir. Eğer mümkün ise 20000:1 kontrast oranı size istediğiniz görüntü kalitesini sunabilir.

LCD ve Plazma televizyonlarda görüş açısı son derece önemlidir. Görüş açısı olarak belirtilen durum ise televizyona yan konumdan bakan kişilerin televizyonu net görüp görmediğini ifade etmektedir. LCD TV ekran televizyonlar maalesef görüş açısı bozuk iken bu durum Plazma televizyonlarda daha kalitelidir. Fakat genel olarak hoş bir görüntü elde edilmediği için televizyon özelliklerinizde bulamazsınız. Bu neden ile de eğer televizyon alacaksanız farklı açılardan bakarak televizyonun görüş açısını test edebilirsiniz. Alacağınız televizyonlar ile ilgili daha kaliteli bilgi almak istiyorsanız cepkolik.com adresini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kaynak: cepkolik.com