İş Dünyası Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.08.2024 17:01 Güncelleme: 28.08.2024 19:59

Teknopark İstanbul firması Yongatek 27.ASPA Mükemmellik Ödülü'nü kazandı

Teknopark İstanbul'un üyesi olduğu ASPA (Asya Bilim Parkı Birliği) Konferansı, 19-21 Ağustos 2024 tarihleri ​​arasında Moğolistan'ın Ulan Batur kentinde 'Bölgesel Kalkınmada Bilim ve Teknoloji Parklarının Rolü ve Etkisi' temasıyla gerçekleştirildi. Teknopark İstanbul bünyesinde başarılı çalışmalar yürüten Yongatek Microelectronics, ASPA Ödülleri'nde "Büyüyen Şirketler" kategorisinde Mükemmellik Ödülü'nün sahibi oldu.
Teknopark İstanbul firması Yongatek 27.ASPA Mükemmellik Ödülü'nü kazandı

Teknopark İstanbul’un üyesi olduğu ASPA (Asya Bilim Parkı Birliği) Konferansı, 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında Moğolistan'ın Ulan Batur kentinde ‘Bölgesel Kalkınmada Bilim ve Teknoloji Parklarının Rolü ve Etkisi’ temasıyla gerçekleştirildi. Teknopark İstanbul bünyesinde başarılı çalışmalar yürüten Yongatek Microelectronics, ASPA Ödülleri’nde “Büyüyen Şirketler” kategorisinde Mükemmellik Ödülü’nün sahibi oldu.

Türkiye’nin ‘Derin Teknoloji Merkezi’ Teknopark İstanbul çatısı altında; mikroelektronik alanında mikrodenetleyici ÇENTİK, video işleme çipi KIRMIK ve donanım olarak programlanabilir çip SAKA gibi farklı projeler yürüten Yongatek Microelectronics, Moğolistan’da düzenlenen 27. ASPA Konferansı’ndan ödülle döndü. 2014 yılında Türkiye'nin çip tasarım ve üretim merkezi olma misyonuyla kurulan şirket, Teknopark İstanbul tarafından aday gösterildiği “Büyüyen Şirketler” kategorisinde Mükemmellik Ödülü’nü kazandı.

Özellikle uluslararası arenada firmaların elde ettikleri başarıların diğer firmalar için ön açıcı ve ilham verici olduğunun altını çizen Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Fatih Özsoy, “Asya Bilim Parkı Birliği, girişimcilik ekosisteminin önemli organizasyonlarından biri ve bu birliğin üyesi olarak firmalarımızın çalışmalarının uluslararası düzeyde tanınması için çaba gösteriyoruz. Türkiye'nin en büyük alanına sahip derin teknoloji odaklı teknoparkı olan Teknopark İstanbul’da 549 firmamız özellikli projeler geliştiriyor. Bu projelerin pek çoğunda da “güç birliği” yaklaşımı doğrultusunda ortak çalışmalar gerçekleştiriliyor. Teknopark İstanbul’da bu anlayışla hayata geçen stratejik iş birliklerinin sonuçları gurur veriyor. Ülkemizin hem rekabet gücünü artıran hem de stratejik teknolojilerde yerlilik oranını yükselten bu yaklaşımın öncü şirketlerinden biri de Yongatek. Kendilerini ASPA’da göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutluyorum.” dedi.

Genel Müdür Özsoy, Teknopark İstanbul olarak “güç birliği” yaklaşımıyla daha çok projenin hayata geçmesi için zemin hazırladıklarını, firmaları bu doğrultuda desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Girişimciler için uluslararası arenada prestij

ASPA Ödülleri, büyük yönetim becerilerine ve mükemmel teknolojik yeniliklere sahip gelecek vaat eden işletmeleri ödüllendirmek için düzenlenen uluslararası bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Her yıl düzenlenen konferanslarda KOBİ’lere ilham vermenin yanında yararlı fikirlerin ve bilgi birikimlerinin çeşitli bölgelerdeki bilim parklarının yöneticileri ve uzmanlarıyla paylaşılması amaçlanıyor. 26. ASPA Konferansı, ‘Asya Bilim ve Teknoloji Parklarını İpek Yolu Modelinde Birleştirmek’ temasıyla Teknopark İstanbul’un ev sahipliğinde yapılmıştı.