Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.06.2024 09:00 Güncelleme: 12.06.2024 13:09

Tayland'da pazarda çıkan yangında bin'den fazla hayvan telef oldu

Stockholm, 12 Haziran (Hibya) - Tayland'da pazarda çıkan yangında bin'den fazla hayvan telef oldu. Hayvan refahı grupları, Bangkok'un en büyük pazarlarından birinin evcil hayvan bölümünde çıkan yangının ardından yaban hayatı satışının daha iyi düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Tayland'da pazarda çıkan yangında bin'den fazla hayvan telef oldu

Hayvan hakları grupları, Bangkok'un en ünlü açık hava pazarının evcil hayvanlar bölümünde çıkan yangında 1.000'den fazla hayvanın ölmesinin ardından Tayland'da vahşi hayvan satışının engellenmesi çağrısı yaptı.

Salı sabahı erken saatlerde başlayan ve Chatuchak Hafta Sonu Pazarı'nın yaklaşık 1.300 metrekarelik alanını kül eden yangında kafeslerde tutulan yavru köpekler, kediler, balıklar, yılanlar, kuğular, kakadu papağanı ve tavşanların tamamının öldüğü bildirildi.

Polis müfettişi Phuwadon Ounpho, yaklaşık 118 dükkanın yandığını ve yapılan ilk incelemelerin yangının elektrik arızasından kaynaklandığını gösterdiğini söyledi.

Güneydoğu Asya'nın en büyük pazarlarından biri olan bu pazar, bitki ve seramikten yiyecek ve giyeceğe kadar her şeyin satıldığı dükkanlarıyla dünyanın dört bir yanından turistleri kendine çekiyor.