Türkiye - Gündem 19.06.2018 23:00

Tarihi Bina "Millet Kıraathanesi" Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Millet Kıraathanesi Projesi"nin bir örneği Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor.
Tarihi Bina

Muradiye Mahallesi’nde 16. yüzyıldan kalma tarihi bina, Osmangazi Belediyesi’nin rekonstrüksiyon çalışmaları ile atıl vaziyetten kurtarılarak yeniden ayağa kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı “Millet Kıraathanesi” olarak hizmet verecek tarihi yapı, önümüzdeki günlerde açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında müjdelediği, içinde kütüphanenin yanı sıra, keki, çayı kahvesi bulunan 7’de 77’e herkesin her yaştan insanın buluşacağı “Millet Kıraathanesi” Projesi, Osmangazi’de hayata geçti. Muradiye Mahallesi’nde 16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi dolayısıyla ‘Kediler Tekkesi’ anılan bina Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen rekonstrüksiyon çalışmalarının ardından yeniden ayağa kaldırıldı. 3 oda, 1 mutfak, 1 sofa ve avlusu bulunan tarihi bina özellikle ahşap işçilikleriyle dikkat çekiyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından tarihi mirasa sahip çıktıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Muradiye Mahallemiz’de 16. yüzyıldan kalma yapıyı, çöküntü halinden kurtardık. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden alınan kararla rekonstrüksiyon çalışmalarını gerçekleştirdik. İanşaat çalışmaları ve ince işçilikleri tamamlandı. Kuruluşundan itibaren sosyal amaçlı kullanılan, vatandaşların buluşma yeri olan bu tarihi binayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu Millet Kıraathanesi olarak hizmete açacağız. Bu binamızı, kütüphanesi, etüt merkezi, okuma salonu, internet ve çay kahve hizmetiyle, vatandaşlarımızın vakitlerini dolu dolu geçirebileceği bir mekan haline getiriyoruz” dedi.

Muradiye Mahallesi sakinleri de yıllardır atıl vaziyette olan tarihi binayı tamamen yenileyerek hizmete kazandırdığı için Başkan Dündar’a teşekkür ettiler.