Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 28.04.2024 07:00

Sürdürülebilir bir geleceğe adım atıyor

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, stablecoin işlevinin ötesine geçerek farklı alanlarda yatırımlar yapıyor. Şirket, finansal güçlenmeye yeni bir yaklaşım sergileyerek blockchain ve eşler arası teknolojilerin küresel yayılımına öncülük ederken; Tether Edu, Tether Data, Tether Power gibi girişimlerle de sürdürülebilir bir geleceğin temellerini atıyor.
Sürdürülebilir bir geleceğe adım atıyor

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, vizyonunu bir stablecoin olmanın ötesine taşıyarak farklı alanlardaki yatırımlarıyla birlikte büyük bir organizasyon yapısına bürünüyor. Daha kapsayıcı bir dünya oluşturma vizyonuyla hareket eden Tether, çeşitli altyapı çözümleri sunma misyonunu genişletiyor. Şirket bu yeni yapılanmasında ise; veri, finans, enerji ve eğitim alanlarında olmak üzere dört farklı iş bölümüne ayrılıyor.

 

USDT'nin ötesine geçerek finansal güçlenmeye dair yeni bir yaklaşım sergileyen Tether artık bireylerden topluluklara, şehirlerden ülkelere kadar çeşitli ihtiyaçlara uygun sürdürülebilir çözümlere odaklanıyor. Bu kapsamda bir yandan sorumlu Bitcoin madenciliği, yapay zekâ altyapısı ve merkeziyetsiz iletişim platformları gibi alanlara yatırım yapan şirket diğer yandan da Finans ve teknoloji ekosistemine aktif olarak katkı sağlayarak faaliyetlerini daha sürdürülebilir bir dünya vizyonuyla sürdürüyor. Bu çerçevede çeşitli coğrafyalardaki topluluklar ve hükümetlerle iş birliği de yapan şirket; Tether Edu, Tether Power ve Tether Data gibi farklı girişimlerle küresel bir ekosistem oluşturmak adına çalışmalarına devam ediyor. 

 

Tether çeşitli alanlarda yatırım yapmaya ve gelişmeye devam ediyor 


 Çığır açan P2P teknolojilerini destekleyen Holepunch ve AI öncüsü Northern Data Group'a stratejik yatırımlar yapan Tether Data, Keet and Pear Runtime gibi önemli girişimler aracılığıyla da bu teknolojilerin benimsenmesini ve geliştirilmesini sağlıyor.

 

Bir diğer oluşum Tether Finance ise Tether'in geleneksel stablecoin ürünleri ve finansal hizmetleri için temel taşı olarak hizmet ederken, küresel finans sistemini demokratikleştiren teknolojileri de desteklemeye devam ediyor. Dijital varlıkların yaygınlaşması adına önemli girişimlere öncülük eden Tether Finance, inovasyon odaklı projeleri destekleyerek de geleceğin finansal ekosisteminin şekillenmesine yardımcı oluyor.

 

Tether, blockchain ve eşler arası teknolojilerin küresel olarak yaygınlaşmasına öncülük ediyor 


 Tether'in madencilik ve enerji bölümü, dünyanın en sağlam para ağının bütünlüğünü güvence altına almak için sorumlu uygulamalara uyum sağlayarak sürdürülebilir Bitcoin madenciliği operasyonlarına giriş yaparken, Tether Edu ise eğitim girişimlerinin desteği sayesinde blockchain ve eşler arası teknolojilerin bölgesel ve küresel olarak yaygınlaşmasına öncülük ediyor. 

 

Şirketin yeni vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO’su Paolo Ardoino, “Birlikte gelişmek bizim DNA'mızda var. Dünyanın ilk ve en güvenilir stablecoin’i ile geleneksel finansa yeni bir soluk getirdik. Şimdi ise bu yeni genişlemeyle kapsayıcı altyapı çözümlerini başlatıyoruz. Geleneksel stablecoin’lerin ötesine geçerek sınırlamaları ortadan kaldırmayı ve teknolojinin gelişimini desteklemeye hazırız.” dedi.