Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.04.2024 11:00 Güncelleme: 15.04.2024 12:55

SSB: Baykar herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan faydalanmadı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Baykar'a yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Baykar'ın herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan faydalanmadığı bildirildi.
SSB: Baykar herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan faydalanmadı

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada sektör tarafından sektöre yönelik olarak verilen çeşitli teşvik, hibe ve destek programlarının bulunduğu belirtilerek, destek programları kapsamında bugüne kadar 500’ü aşkın firmaya ve 400’ü aşkın tedarik projesine 6 milyar TL’ye yakın hibe ve proje desteği sağlandığı bildirildi.

Baykar’ın bugüne dek Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı, Nitelikli Ürün Kredisi, Genel Maksat Helikopteri Projesi Yatırım Kredisi, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı, Kategori-C ve Teknoloji Ürün Kazanım destek programlarından hiçbirine başvurusunun bulunmadığı, herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurlarından da faydalanmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her gün yeni ihracat rekorları kıran, ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan, sektörümüzün önemli kuruluşlarından Baykar'a yönelik yürütülen art niyeti görmekteyiz. Türk savunma sanayii, gündelik siyasete malzeme edilmeyecek kadar önemli bir devlet ve beka meselesidir.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı olarak yarınlarımız için bu ülkenin evlatları ile sektörümüze değer katan firmalarımızın yanında olmaya devam edecek, ‘Güçlenen Türkiye'nin Yükselen Yıldızı’ olmaya, yeni ihracat rekorlarını kırmaya ve savunma sanayiinde tam bağımsız olana dek durmadan, duraksamadan çalışmaya devam edeceğiz.”