Spor Kaynak: Ahmet Münir EREN 28.06.2024 16:00 Güncelleme: 28.06.2024 16:30

Spor İstanbul'un çocuklar için düzenlediği "Doğa Kampı" başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul'un 9-15 yaş arası çocukların hem eğlenmesi hem de doğayı tanıması için organize ettiği "Doğa Kampı" 1 Temmuz'da başlayacak.
Spor İstanbul'un çocuklar için düzenlediği  "Doğa Kampı" başlıyor

İBB Spor İstanbul’un, çocuklar için organize ettiği “4. Doğa Kampı”, 1 Temmuz’da başlayacak. 23 Ağustos’a kadar toplam 8 hafta sürecek olan kamp, bu yıl Beykoz’daki Mad Garden Polonez’de kurulacak.

2021 yılından beri düzenlenen İBB Spor İstanbul Doğa Kampı 3 yılda toplam 18 bin 853 çocukla buluştu. Bu sene ise 8 haftanın sonunda 11 bin çocuğun ağırlanması hedefleniyor. Günübirlik kampa 9-15 yaş arası, konaklamalı kampa ise 12-15 yaş arası çocuklar katılabilecek. Günübirlik kampta her gün 215, konaklamalı kamptaysa 150 çocuk ağırlanabilecek.

Günübirlik kampa katılan çocuklara bisiklet sürüş, okçuluk, oryantiring, doğada yaşam, tırmanma, AKOM eğitimleri ve drama atölyesi eğitimleri verilecek.

Konaklamalı kamptaysa genel kampçılık bilgileri, çadır kurma, düğüm ve ateş yakma teknikleri, kamp malzemelerini tanıma, navigasyon eğitimi, iz takibi, yıldız okuma, periferik bakış, doğada kayıp vaka çalışması, ilk yardım ile ekoloji farkındalık eğitimleri verilecek. Bu eğitimlerin yanı sıra barınak, doğada su bulma ve arıtma atölyeleri yapılacak.

İBB Spor İstanbul, Doğa Kampı ile çocukların hareket ederek eğlenmesini sağlamanın dışında, erken yaşta sorumluluk duygusu, takım ruhu, sevgi, saygı, paylaşma, yardımlaşma, çevreye karşı duyarlı olma ve kötü alışkanlıklardan uzak durma bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. Kampta pedagoglar da çocuklara hizmet verecek.