Halkbank web
Ekonomi 21.09.2023 07:00

​SOKAK MODASINI DÜNYAYA TAŞIYOR

Modaya yön veren ve özgün tasarımları ile dikkatleri üzerine çeken Bad Bear, Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da büyümeyi hedefliyor. Marka, Türkiye'de 14 mağazası olan marka 5 yıl içinde 50 mazağa açacak. Bad Bear'ın ilk durağı İstanbul Maltepe Park AVM olacak.
​SOKAK MODASINI DÜNYAYA TAŞIYOR

Gülay YÜCEL

Türkiye’deki konsept mağazalarıyla adından söz ettirmeyi başaran Bad Bear, İstanbul Maltepe Park’ta sokak modası severlere farklı bir alışveriş deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Kendine özgü perakende mağazacılık konsepti ile sektörün dinamiklerini yeniden belirleyen marka, şirket yatırımlarını yeni mağazalarına aktarırken büyüme yolculuğuna ise hız kesmeden devam ediyor. 

Bundan 10 yıl önce evinin bir odasında kendi işini kurma fikrini hayata geçiren Bad Bear CEO’su girişimci Seyhan Selçuk, "Türkiye’de mağaza zincirimize üç yeni mağaza daha eklemek çok gurur verici. Yılın son çeyreğinde, heyecanımızın ve enerjimizin moda severler ile buluştuğunu görmekte ayrı bir mutluluk. Doğanın renkleri, özgür tasarımlar ve birbirinden farklı detaylar ile çok özel bir koleksiyon ortaya çıkarttık." İfadelerini kullandı.

'MARJİNAL VE YARAMAZ'

Markalarının yapısında marjinallik ve yaramazlık olduğuna dikkat çeken Selçuk, Türkiye’nin her bölgesinde 400’ü aşkın noktada satış yaptıklarını ve şu anda İstanbul, Ankara, Antalya ve Trabzon’da kendilerine ait 5 mağazaları olduğunu söyledi. Şu anda Türkiye’de 14 mağazaları olduğunun altını çizen Seyhan Selçuk, 5 yıl içinde Türkiye’de 50 mağazaya ulaşmak istediklerini de belirtti.

Türkiye’deki yapının aynısını Avrupa’da kurmayı planladıklarını ve yurtdışına açılmak istediklerinin altını çizen Selçuk, "Yurt içi lokasyonlar konusunda gösterdiğimiz seçiciliği, yurt dışında açılacak olan mağazamızın lokasyonu için de aynı şekilde göstermeye dikkat ediyoruz. Türkiye’de yeni mağaza hedefimiz seneyi kapatmadan 3 yeni lokasyondu. Diğer 2 mağazanın da duyurusunu yakın zamanda yapacağız. Bir yandan Avrupa’da açılacak olan ilk mağazamız için de tatlı bir heyecan taşıyoruz. Dünyada bilinen bir Türk markası olma hedefimizde, yolculuğumuza her gün biraz daha büyüyerek devam ediyoruz.’ dedi.

İLK MAĞAZA İSPANYA’DA

Seyhan Selçuk, “Öncelikle bu yıl içerisinde İspanya’da ilk mağazamızı açmayı planlıyoruz. Liberya bölgesinde olacak. Burayı hub olarak kullanıp Avrupa ülkelerine yayılmak istiyoruz. Şu an araştırma aşamasındayız. Ürün yapısı, kalitesi, kalıpları, fiyat algısı olarak direkt Avrupalı. Türkiye’den Avrupa’ya gidecek bir marka yaratmayı amaçlıyoruz. 2024 sonuna kadar yurtdışında da Türkiye'de olduğu gibi 3 mağaza hedefimiz var. Burada nasıl bir yapı kurduysak orada da aynı yapıyı süreç içerisinde kuracağız.” Şeklinde konuştu.dedi.  

Bad Bear’ın çoraptan bereye, pantolondan tişörte, çoraptan şapkaya kadar bütün giyim kategorilerinde olduğuna dikkat çeken Selçuk, erkek ve kadın giyimde özellikle sweatshirt ve tshirtlerde olumlu tepkiler aldıklarına vurgu yaparken, 2024 yaz sezonunda ürün gruplarına ayakkabı da ekleyeceklerini söyledi.