Otomotiv Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 25.04.2024 00:00 Güncelleme: 25.04.2024 12:57

Skoda Vision Gran Turismo ile oyun dünyasında adından söz ettiriyor

Skoda, tamamen elektrikli konsept aracı Škoda Vision Gran Turismo'yu tanıttı. Dijital yarış dünyasının sevilen oyunlarından biri olan Gran Turismo 7 PlayStation'a dahil edilen Vision Gran Turismo ile Škoda burada da adından söz ettiriyor.
Skoda Vision Gran Turismo ile oyun dünyasında adından söz ettiriyor

1957 model Skoda 1100 OHC Spider’dan ilham alan elektrikli ve dört tekerlekten çekişli skoda Vision Gran Turismo, 800 kW güç ve 1.020 Nm tork üreten dört elektrikli motorla donatıldı. 120 yıldan daha uzun süreden beri motor sporları geçmişine sahip olan Skoda, şimdi de çarpıcı aracıyla oyun dünyasında yerini alıyor.

Bu konsept araçla birlikte Skoda markası, PlayStation 4 ve 5 için popüler Gran Turismo 7 yarış simülasyonuna ilk kez katılıyor. Bu platform için özel olarak geliştirilen sanal konsept çalışması, oyunun Vision kategorisi için tamamen elektrikli bir yarış otomobili olarak dikkat çekiyor.

Sanal Skoda Vision Gran Turismo, 24 Saat Le Mans’da yarışmak üzere geliştirilen 1957 model Škoda 1100 OHC Spider'dan ilham aldı. Oliver Stefani liderliğindeki Skoda Tasarım ekibi, efsanevi 1100 OHC'nin tasarım öğelerini bölünmüş arka kanat gibi yeni özelliklerle birleştirerek muhteşem bir üstü açık tek kişilik otomobil geliştirdi.

Skoda Vision Gran Turismo, aynı zamanda gelecek elektrikli Skoda modelleri için kullanılan yeni Modern Solid tasarım dilinin özelliklerini de içeriyor. Bunlar arasında T şeklindeki farlar ve mat yeşil gövde rengi de yer alıyor. Aktif aerodinamiğe sahip araç, tüm pist koşullarında üstün performans sunuyor.

Üstün verimlilik ve sürüş dinamikleriyle tasarlanan araç sadece 1.300 kg ağırlığa sahip. Yaklaşık 4.41 metre uzunluğu, 1.95 metre genişliği ve sadece 94.9 santimetre yüksekliğiyle tasarlanan araç, 87 kWh lityum-iyon bataryadan güç alıyor. Skoda Vision Gran Turismo'nun dinamik sesi ise, Skoda Geliştirme ve Tasarım ekibi tarafından özel olarak geliştirildi.