Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 00:01 Güncelleme: 12.04.2024 22:23

Siyasiler, İsrail'in basın mensubuna yönelik saldırısını kınadı

Siyasiler, TRT mensubu gazetecileri hedef alan İsrail'in saldırısını kınadı.
Siyasiler, İsrail'in basın mensubuna yönelik saldırısını kınadı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail'in TRT mensubu gazetecileri hedef aldığını belirterek, saldırıda ağır yaralanan TRT kameramanı Sami Şahada’ya Allah'tan acil şifalar diledi.

Bolat yaptığı açıklamada, ''Sahadaki gazeteci arkadaşlarımız başta olmak üzere TRT bünyesinde görev yapan tüm gazetecilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İsrail’in herhangi bir ahlaki sınır tanımaksızın yürüttüğü tüm vahşet eylemlerini lanetliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Sami Şahada’ya acil şifalar diledi ve ''Filistin’deki vahşeti gözler önüne seren gazetecileri hedef alan İsrail’e uluslararası toplum sessiz kalmamalı, bu insanlık dışı saldırıların hesabı mutlaka sorulmalıdır.'' açıklamasını yaptı.

Gazze’deki gelişmeleri dünyaya duyurmak için Nuseyrat Mülteci Kampı'nda çalışan TRT Arabi ekibine yapılan saldırıyı ve uluslararası hukuku hiçe saymaya devam eden İsrail yönetimini lanetleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da, ''Ağır yaralanan kameraman Sami Şahada’nın bir an evvel sağlığına kavuşması en büyük temennim.'' diyerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yayımladığı mesajda, İsrail'in gazetecileri kasıtlı olarak hedef almasının hız kesmeden devam ettiğini ifade ederek, Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibi aracının İsrail ordusu tarafından hava saldırısına uğradığını aktardı.

Bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada'nın ağır yaralandığını ve ameliyata alındığını belirten Altun açıklamasına şöyle devam etti:

''TRT Arabi muhabiri Sami Berhum olaydan yara almadan kurtuldu. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu bir terördür. Bu terörün durması, batı dünyasının bir an evvel bu vahşete karşı çıkması gerekmektedir. İsrail katliamlarının görünmemesi için gazetecileri hedef almakta, basın özgürlüğüne saldırmaktadır. Uluslararası toplumun bu saldırılara karşı kayıtsız kalması da İsrail’i cesaretlendirmektedir. Artık yeter! Uluslararası toplum gözlerimizin önünde cereyan eden vahşete karşı harekete geçmelidir. Bu sistematik saldırılara karşı sessiz kalanlar, İsrail’in soykırım suçuna ortak olanlardır.''

Altun, İsrail'in Gazze'de gazetecileri hedef alan saldırılarını kınayarak, kameraman Sami Şahada'ya Allah’tan şifalar, TRT'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş da TRT Arabi Kameramanı Sami Şahada'ya acil şifa dileyerek, sahada canları pahasına görev yapan tüm basın mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kurtulmuş, ''Her geçen gün artan İsrail vahşeti karşısında mazlumun yanında yer alarak hakikati savunmaya devam edeceğiz. İsrail’in Gazze’de sürdürmüş olduğu katliam, bütün insanlık için yüz karası olmaya devam ediyor. Sistematik olarak işlenen bu insanlık suçuna karşı sessiz kalan uluslararası toplumun sesini yükseltmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.'' dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İsrail'in Gazze’de sürdürdüğü katliamın, Ramazan Bayramı'nda da hız kesmeden sürdüğünü hatırlatarak mesajında, ''Uluslararası hukuku ayaklar altına alan bu vahşet, görevini yapmaya çalışan gazetecileri de hedef almış durumda. Gerçekleşen saldırıları lanetliyor ve yaralanan TRT personeline acil şifalar diliyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Sami Şehade’ye, TRT muhabiri Sami Berhum'a acil şifalar dileyen Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Davutoğlu mesajında, ''Zulüm sadece Gazze ve Gazzeliler için değil, terör devletinin karşısında insanlık onurunu ayakta tutmaya çalışan herkes için devam ediyor! Yarabbi, bizlere zafer nasip et!'' ifadelerine yer verdi.

Saldırıyı kınayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın mesajı da şu şekilde:

''Saldırıya maruz kalan TRT Arabi ekibine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralanan kameraman Sami Şahada’ya acil şifalar diliyorum.''