Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 23.04.2024 11:11

Siemens, Hannover Messe'de yeni teknolojilerini tanıtacak

Siemens fuarda, Xcelerator portföyü kapsamında ilk kez Electrification X'i tanıtacak.
Siemens, Hannover Messe'de yeni teknolojilerini tanıtacak

Siemens, Hannover Messe fuarında sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm, yapay zeka ve otomasyon teknolojileri alanındaki son ürün ve yöntemlerini sergileyecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hannover Messe fuarına katılacak olan Siemens, sürdürülebilirlik konusundaki teknolojik gücünü ve şirketlerle gerçekleştirdiği işbirliklerinin rekabetçi sonuçlarını ziyaretçilerle paylaşacak.

Siemens fuardaki standında otomotiv, gıda, kimya ve yarı iletken sektörlerindeki dijital ve sürdürülebilir dönüşüm için temel nitelik taşıyan teknolojilerini sergileyecek. Siemens standını ziyaret edecek kullanıcılara Siemens Xcelerator dijital iş platformundan nasıl faydalanabilecekleri gösterilecek.

Odak noktasında yapay zeka destekli makine görüşünün yanı sıra Microsoft ve Schaeffler ile birlikte geliştirilen Siemens Industrial Copilot gibi uygulamalar da yer alacak.

Stantta ayrıca endüstriyel yapay zeka, dijital ikiz, siber güvenlik ve bilgi teknolojisi-operasyonel teknoloji füzyonu temalarına da yer verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens AG Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Roland Busch, Siemens'in endüstrilerin ihtiyaç duyduğu tüm teknolojilere sahip olduğunu belirtti.

Busch, "İş ortaklarımızla birlikte yapay zeka, dijital ikiz ve yazılım tanımlı otomasyon gibi inovasyonların müşterilerin çeşitli zorlukların üstesinden gelmelerine nasıl yardımcı olabileceğini sergileyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Siemens Dijital Endüstriler CEO'su Cedrik Neike de Siemens Industrial Copilot gibi yapay zeka çözümlerinin, gerçek ve dijital dünyaları bir araya getirme konusundaki kararlılıklarını ortaya koyduğunu vurguladı.

Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Akıllı Altyapı CEO'su Matthias Rebellius ise Hannover Messe'de son derece yenilikçi Sentron elektronik devre koruma cihazı ve SF6 içermeyen şalt sistemi gibi sürdürebilir dönüşümü destekleyen en yeni ürünlerini sergileyeceklerini kaydetti.

Öte yandan, Siemens fuarda, Xcelerator portföyü kapsamında ilk kez Electrification X'i tanıtacak. Yüksek düzeyde ölçeklenebilir bulut hizmetleri üzerinde inşa edilen Electrification X, ticari, endüstriyel ve kamu hizmeti müşterilerinin zorlu elektrifikasyon altyapısını yönetmek, optimize etmek ve otomatikleştirmek için tasarlandı. Amaç, maliyetleri ve CO2 emisyonlarını azaltırken verimliliği ve performansı artırmak.

Siemens ayrıca, Building X dijital bina platformu kapsamında hayata geçirdiği yeni uygulamalar Sustainability Manager, Comfort AI ve Siemens EcoTech'i tanıtacak.

- Olaf Scholz da ziyaret edecek

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, üretken yapay zekanın dönüştürücü gücünü bizzat deneyimlemek üzere fuarın en büyük standını ziyaret etmeyi planlıyor.

Siemens ve Schaeffler'in dijital dönüşüm ve üretken yapay zeka konularındaki iş birliklerini artırmasına istinaden, Schaeffler Grubu CEO'su Klaus Rosenfeld de Scholz'un ziyareti sırasında hazır bulunacak. Bu bağlamda, iki şirket Siemens Industrial Copilot'a ilişkin işbirliklerinin kapsamını genişletmek üzere bir mutabakat zaptı imzalayacak.

Ayrıca fuar kapsamında Siemens AG Başkanı ve CEO'su Roland Busch ve NVIDIA Omniverse ve Simülasyon Teknolojileri Başkan Yardımcısı Rev Lebaredian, yapay zeka destekli endüstriyel metaverse hakkında konuşma yapacak.