Magazin Kaynak: Musa ALİOĞLU 19.06.2024 15:05

"Sevince" tarihinde ilk coverlandı

Türkiye'deki caz müziğinin en üretken ve başarılı isimlerinden saksafon sanatçısı Anıl Şallıel, farklı birçok müzisyen dostu ile bir araya gelerek başladığı albüm projesinin ikinci ayağını, son dönemin en sevilen isimlerinden Dedublüman ile Erkin Koray'ın efsane şarkısı Sevince ile gerçekleştirdi.
"Sevince" tarihinde ilk coverlandı

Geçtiğimiz haftalarda Sakiler ile Arapsaçı şarkısını yayınlayarak albüm projesinin ilk ayağını dinleyicilerle buluşturan Anıl Şallıel, projenin müzik direktörlüğü, prodüksiyonu, düzenlemesini ve yapımını üstlenerek müzisyen dostlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. 

 

50 yıl sonra ilk defa...

 

Söz ve bestesi Erkin Koray imzalı ve 1975 yılında çıkan 45'lik'te yer alan Sevince şarkısının coverlanmasına ise yayınlandığı günden bu yana ilk defa izin verildi. Bu anlamda Türk müzik tarihinde de önemli bir yere sahip olmaya aday projenin prodüktörlüğünü Anıl Şallıel, mix ve mastering çalışmasını Alen Konakoğlu üstlendi. 

 

Ters köşe bir çalışma ortaya koyan ikili, şarkıda yavaş tempo ile başlayıp dinleyenleri duygulandıran ve hüzünlendiren girişin ardından, klarnet ve saksafon solosu ile şarkıyı duygunun en üst noktasına çıkartıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

''Albümün en önemli anı: Sevince'' 

 

Genç yaşına rağmen birçok popstar ve caz sanatçısı ile aynı sahneyi paylaşan ve birçok ismin albüm kayıtlarında yer alan Anıl Şallıel, albümün en önemli anı olarak tanımladığı projesi ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getiriyor: ''Benim için bu projenin en önemli anı olabilir çünkü 1974’ten sonra ilk defa Erkin Koray gibi bir değerin şarkısı olan Sevince’yi tekrardan icra etmek bize armağan oldu. Şarkıyı tekrardan yorumlarken o dönemki duyguları ve hissiyatı anlayabiliyorsunuz. İnce ince işlenmiş bir melodiyi ve sözleri bugünün müzik dünyasına çekiyorsunuz ve kendi yorumunuzu katıp herkesin karşısına sunuyorsunuz. Dedublüman grubunun vokalisti Mustafa Yavuz ile şarkıyı tasarlarken en sonunda bir solo koymalıyız dedik ve grubun klarnetçisi Çağrı Çelik ile çok tatlı bir soru cevap bölümümüz var, atışma gibi. Kısaca şarkı slow başlayıp en yüksek enerjide ve duyguda tamamlanıyor. Özel teşekkür tabii ki Damla Koray Çamlıca’ya. Benim sanatçı kişiliğime güvenip 50 yıl sonra böyle bir şarkıyı bizlere teslim ettiği için teşekkür ederim.

Erkin Koray’ın anısına , sevgiyle ve saygıyla.'' 

 

Anıl Şallıel ve Dedublüman, klip çekimi için stüdyoda Emrah Özbilen yönetmenliğinde kamera karşısına geçti.

 

Anıl Şallıel & Dedublüman ortaklığında müzikseverler ile buluşan Sevince coverı ve klibi, Warner Music Türkiye dağıtımıyla 14 Haziran itibarıyla yayımda!