Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 25.03.2024 15:26

Schneider Electric, Dünya Genelindeki İnovasyon Merkezi Modelini Bayilerine Taşıyor

Schneider Electric, Güç Sistemleri alanındaki öncü teknolojilerinin erişilebilirliğini artırmak üzere yeni nesil "Partner Hub" yatırımlarına başladı.
Schneider Electric, Dünya Genelindeki İnovasyon Merkezi Modelini Bayilerine Taşıyor

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, yenilikçi teknolojilerinin deneyimlenebildiği özel alanlar açıyor. Böylece Schneider Electric İstanbul İnovasyon Merkezi’nin uluslararası ölçekte örnek gösterilen kabiliyetleri farklı bölgelere taşınıyor. Schneider Electric Orta Gerilim bayileri, ilk aşamada İstanbul, Kocaeli, Ankara ve Gaziantep’te olmak üzere 4 farklı lokasyonda yenilikçi çözümleri sektör uzmanları ile paylaşacak. Şirketin yenilikçi, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme odaklı ürünleri, hazırlanan demo alanlarında deneyime açık olacak. Böylece ziyaretçiler, bu teknolojilerin kendi faaliyetlerine olan faydalarını bire bir deneyimleyecek ve Schneider Electric iş ortaklarının uzman ekipleriyle dijitalleşme yol planlarını oluşturabilecek. 

 

Hedeflerinin yenilikçi çözümleri çok daha erişilebilir kılmak ve böylece Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğunu hızlandırmak olduğunu belirten Schneider Electric Güç Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özalp; “Yeni nesil “Partner Hub” alanlarımız, alanında ilk olan ve uzmanlar, öğrenciler ve akademisyenler için bir laboratuvar görevi gören İstanbul Ataşehir İnovasyon Merkezimizin bir yansımasıdır. SM6-36 "Enabled" ve "Enabled Plus" çözümlerimizdeki sensörler ve yazılımlar sayesinde, kullanıcılarımız sistemlerinde oluşabilecek potansiyel arızaları kestirimci bakım yöntemleriyle önceden tespit edebiliyor. Böylece ziyaretçilerimizin tesislerinin sürekliliğini ve verimliliğini en üst seviyeye çıkartarak enerji sürdürülebilirliğini sağlamalarına ve işlerini geleceğe taşımalarına destek sunuyoruz. Eşzamanlı olarak Türkiye’nin sürdürülebilirlik ve dijitalleşme odaklı gelişimine hız katıyoruz” dedi.


 Partner Hub’larda Yeni Nesil Teknolojiyi Deneyimlemek Mümkün

Schneider Electric Güç Sistemleri iş birimi ve şirket bayileri Anel, KVK, Tümkar ve Vekmar iş birliğinde hayata geçen ve geçecek olan mağazalar, demo alanları ile ziyaretçilere özel bir deneyim sunuyor. Bu alanlarda Schneider Electric SM6-36 Orta Gerilim Hücresinin uzaktan izlenebilirlik ve yönetilebilirlik özellikleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Demo alanları satış temsilcileri için de uygulamalı eğitim alanı olarak hizmet veriyor ve sektörel gelişime katkı sunuyor. 

 

Yapılan araştırmalar, endüstriyel ve ticari alanlardaki kesintilerinin %59’unun sebebinin yangın olduğunu gösteriyor. Bu vakaların ortaya çıkmasındaki en yaygın sebebin elektrik ekipmanlarının arızası ve bozulması olduğu belirtiliyor. Bu arızaların %56’sı ise elektrik ekipmanlarına bakım yapılmamasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla uzaktan yönetim ve izlenebilirlik çözümleri sayesinde, güvenlik riskleri ve finansal hasarlar yaratan bu kesinti, arıza ve bozulmaların önüne geçmek mümkün. 

 

Schneider Electric’in bu doğrultuda geliştirdiği EcoStruxure Power mimarisi, arızalar meydana gelmeden, kullanıcıların uyarılmasına ve önlem alınmasına olanak sağlıyor. Bu verimli işletim sistemi kapsamında Schneider Electric; Enabled, Enabled Plus, Power Monitoring Expert (PME) ve yapay zeka destekli EcoStruxure Asset Advisor (EAA) olmak üzere farklı çözümlerle müşterilerinin yanında yer alıyor. Açılan yeni nesil “Partner Hub” alanlarında EcoStruxure Power çözümlerini uçtan uca incelemek mümkün hale geliyor.

 

Güç Sistemlerinde Maksimum Verimlilik ve Güvenlik

Schneider Electric’in temel seviyedeki Enabled çözümü ile kablo bağlantı noktalarında sıcaklık sensörleri standart olarak sunuluyor. Ardından tüm sistem boyunca kablo bağlantı kaliteleri akıllı telefonlara yüklenen Easergy Thermal Connect ve NFC uygulamaları ile anlık olarak takip edilebiliyor.

 

SCADA bağlantısına açık mimariye sahip Enabled Plus çözümü gerçek zamanlı bilgilerin toplanması yoluyla sürekli izleme sağlıyor. Sıcaklık, ortam verileri ve devre kesicinin izlenilmesiyle planlanmamış duruş süreleri azaltılıyor ve bakım giderlerini optimize etmek için uzaktan alarm fonksiyonları kurulabiliyor. Pano üzerindeki HMI ekranı sayesinde sensörlerden toplanılan veriler izlenebiliyor. Ayrıca dijital tek hat üzerinden pano durumu takip edilebiliyor ve SMS akıllı alarmları ile bu süreç kontrol edilebiliyor. Böylece kesici operasyonları uzaktan yönetmek de mümkün hale geliyor. 

 

Power Monitoring Expert (PME), METSEP enerji analizörü ve ION enerji kalite analizöründen aldığı bilgiler sayesinde sisteme ilişkin operasyon ve sağlık bilgilerine tam erişim sağlıyor. İşletmeden alınan anlık ölçümlerin web tabanlı bir arayüzden grafik formatlarında görüntülenmesine imkan veriyor. Elde edilen raporlamalar ve içgörüler sayesinde işletmelerin enerji verimliliğini artırıyor.

 

Ecostruxure Asset Advisor (EAA), tesislerdeki kritik varlıkları uzaktan izleyerek kullanıcıların tavsiyeler almasına yardımcı oluyor. Schneider Electric bulut platformunda toplanılan verileri yapay zekayla inceleyerek enerji tüketimi hakkında canlı veriler ve analizler sağlıyor. Eskime bilgilerine erişim sunuyor ve aylık raporlar oluşturuyor. Kullanıcılarının kestirimci yaklaşım oluşturmalarına ve bakımları önleyici bir şekilde planlamalarına destek oluyor. Bu sayede kullanıcıların potansiyel risklerini önceden belirlemelerine yardımcı olurken tesislere tam bir görünürlük kazandırıyor. Aynı zamanda çalışanların güvenliğini, tesisin sürekliliğini ve verimliliğini en üst seviyeye çıkartarak enerji sürdürülebilirliğini sağlıyor.