Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.04.2024 15:00 Güncelleme: 22.04.2024 20:10

"Savaş ve Barış" Belgrad seyircisiyle buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Savaş ve Barış" adlı oyununu Yugoslav Drama Tiyatrosu'yla yapılan uluslararası iş birliği çerçevesinde Belgrad seyircisiyle buluşturdu.
"Savaş ve Barış" Belgrad seyircisiyle buluştu

Şehir Tiyatroları, Yugoslav Drama Tiyatrosu’nun “Kral Oidipus” isimli oyununu 22, 23 Ocak tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ağırlamıştı. Sırbistan’dan gelen davet üzerine “Savaş ve Barış” Belgrad seyircisiyle buluştu.

Lev Tolstoy’un yazdığı,  Eva Mahkovic’in uyarladığı, Aslı Önal’ın çevirdiği, Aleksandar Popovski’nin yönettiği “Savaş ve Barış”, 21 Nisan Pazar günü 19.00’da Yugoslav Drama Theatre’da sahnelendi.

Türkiye-Sırbistan arasındaki kültürel ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir adım olan oyun, Belgrad seyircisinden tam not aldı.

1923'te imzalanan Türk-Macar Dostluk Anlaşması'nın 100. yılı nedeniyle Türkiye ve Macaristan'la karşılıklı olarak kutlanan kültür yılı kapsamında “Savaş ve Barış”, 18 Nisan Perşembe günü Budapeşte Ulusal Tiyatro’da Macar seyircisiyle bir araya geldi.

Macaristan’da Avrupa’nın en büyük festivallerinden biri olarak bilinen Budapeşte’de düzenlenen 11. MITEM Uluslararası Tiyatro Buluşması’ndan davet alan İBB Şehir Tiyatroları, Tolstoy’un ölümsüz eseri Savaş ve Barış’ın uyarlamasıyla festivale katıldı.