Şanlıurfa Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 00:00 Güncelleme: 12.04.2024 22:24

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü törenle kutlandı

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü törenle kutlandı

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamalar Osmanbey şehitliğine çelenk sunumuyla başladı.Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta bırakılmasının ardından saygı atışı, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlamına yönelik duygu ve düşüncelerini Şehitlik Defterine aktaran Vali Hasan Şıldak, mesajını katılımcılara okudu.

Vali Şıldak, “Şanlıurfa'nın topraklarında tarih ve kültür ile yoğrulmuş olan şanlı milletimiz, tarihin derinliklerinden gelen bir direniş ve mücadele ruhuyla, vatan topraklarını koruma ve özgürlüğüne sahip çıkma azim ve kararlılığını sayısız defa göstermiştir” dedi.

11 Nisan Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nün yıl dönümünde, verilen kurtuluş mücadelesinden aldıkları güç ve azimle, geleceğe daha umutla ve daha kararlı bir şekilde bakacaklarını ifade eden Şıldak, şunları söyledi:

“Sahip olduğu köklü geçmişiyle Şanlıurfa’nın her bir evladının bugün olduğu gibi, umutla ve kararlı bir şekilde gelecekte de ecdadına layık olacağına inancım tamdır. Bir bayram olarak kutladığımız işgalden kurtuluşun 104’üncü yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Şanlı şehrimizin kurtuluşu uğruna, bu emsalsiz mücadelede büyük bir fedakarlıkla direniş gösteren kahraman ecdadımızı, hür ve bağımsız bir Türkiye’de sonsuza kadar huzur içinde yaşamamız için can veren aziz şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız değerli gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”

Tören, şehit kabirlerine karanfil bırakılması ve duaların ardından sona erdi. Kutlama programı akşam saatlerinde Şanlıurfa Müzesi önünden başlayıp Balıklıgöl’de bitecek olan Kortej ve Bisiklet Turu, Balıklıgöl Amfi tiyatroda düzenlenecek olan tiyatro ve aynı yerde havai fişek gösterileriyle devam edecek.