Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.03.2024 15:00 Güncelleme: 25.03.2024 17:02

Rusya konser salonu saldırısını IŞİD'in üstlenmesini sorguluyor

Stockholm, 25 Mart (Hibya) – Rusya, Moskova'daki Crocus City konser salonuna düzenlenen ve en az 137 kişinin ölümüne, 182 kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırısından IŞİD militan grubunun sorumlu olduğu yönündeki iddialarına kuşkuyla yaklaşıyor.
Rusya konser salonu saldırısını IŞİD'in üstlenmesini sorguluyor

IŞİD, Pazar günü, Cuma günkü ölümcül saldırının yeni görüntülerini yayınlayarak terör örgütünün katliamı planladığına ilişkin iddiasını doğrularken, Rusya Ukrayna bağlantısını gündeme getirmiş, ancak Kiev bunu reddetmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, ABD'nin saldırının arkasında bir zamanlar Irak ve Suriye'nin büyük bölümünü kontrol eden IŞİD'in olduğu yönündeki iddialarını sorguladı.

Zakharova, Komsomolskaya Pravda Gazetesi için kaleme aldığı, "Dikkat - Beyaz Saray'a bir soru: IŞİD olduğundan emin misiniz? Bu konuda tekrar düşünebilir misiniz?" başlıklı makalede bu konuya değindi.

Zakharova, terör örgütünün tek başına hareket ettiğine ilişkin istihbarat aldığını söyleyen ABD'nin Kiev'deki "koğuşlarını" korumak için IŞİD "öcüsünün" bir versiyonunu yaydığını da sözlerine ekledi.