Spor 20.05.2022 19:30

Roland Garros için geri sayım: Şampiyon kim olacak?

Toprak kortun tek ve sezonun 2. Grand Slam'i Roland Garros(Fransa Açık) 22 Mayıs'ta başlıyor.
Roland Garros için geri sayım: Şampiyon kim olacak?

Mina ÖZERTAN

Grand Slam heyecanı toprak korta taşınıyor. Tenisin büyük yıldızları ve gelecek için muhtemel yıldız adayları Slam şampiyonu olmak için Roland Garros’ta buluşuyor…

Toprağın kralı ve en çok Grand Slam zaferi bulunan Rafael Nadal, onun en yakın takipçisi dünya 1 numarası Novak Djokovic ile birlikte Slam pastasından kendilerine 1 dilim almak isteyen Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas ve son günlerin parlayan yıldızı Carlos Alcaraz.

Kadınlarda ise; bu yıl kortta fırtına gibi esen son şampiyon ve dünya 1 numarası Iga Swiatek harici olası şampiyonluk adayını arıyor.

Fransa Açık; büyük heyecana sahne alacak eşleşmeleri ve merakla beklenen şampiyonların bulunması için 2 haftalık serüveni 22 Mayıs’ta başlatıyor.

NADAL 14. ŞAMPİYONLUĞU ALABİLECEK Mİ?

13 şampiyonluk ile Roland Garros’un görünen en büyük favorisi durumunda olan Rafael Nadal özellikle Roma’da yaşadığı sakatlığın ardından bu yıl ki turnuvayı büyük şüpheler ile oynayacak. Rafa, katıldığı ilk toprak kort turnuvası Madrid’de genç vatandaşı ve bu yılın parlayan yıldızı Carlos Alacaraz’a mağlup olmuş, Roma’da ise büyük bir üstünlükle oynadığı llk setin ardından kronik sakatlığı yeniden nüksetmiş ve yüzündeki acı ifadesiyle tamamladığı mücadelede Shapovalov’a yenilenerek hayranlarını oldukça korkutmuştu.

SAKATLIĞI SORU İŞARETİ

Roland Garros’a sakatlığın gölgesinde başlayacak Rafael Nadal’ın kurası ise oldukça zorlu. Rafa 14. Fransa 22. Slam zaferi için 4. turdan itibaren zorlu rakiplerle karşılaşacak. Nadal; sırasıyla Auger Aliassime çeyrekte geçen yıl mağlup olduğu Djokovic; yarı finalde ise olası Zverev/Alcaraz ikilisinden biri ile karşılaşacak. İspanyol raket; finalde ise Medvedev/Tsitsipas ikilisinden biri ile kozlarını paylaşacak.

DJOKOVİC ESKİ FORMUNA KAVUŞTU

Geçen yılın şampiyonu ve Rafael Nadal’ın ardından turnuvanın en büyük favorisi Novak Djokovic ise Monte Carlo ile kötü başladığı ve eski formundan oldukça uzak bir görüntü çizdiği Belgrad’ın ardından yeniden ritmini bulmaya başladı. Djokovic Madrid’de yarı final oynamasının ardından geçtiğimiz hafta ise Roma’da şampiyon olarak Fransa’ya oldukça moralli geldi.

4. TURDAN İTİBAREN ZORLU KURA

Sırp raket, doğum günü olan 22 Masyıs’ta başlayacak turnuvada şampiyonluk için aynı Nadal gibi 4. Turdan itibaren oldukça çetin ceviz isimler ile karşılaşacak. Nole, son 16’da Dimitrov/Schwartzman; Son 8’de Nadal, yarı finalde Zverev/Alcaraz ve finalde de Medvedev/Tsitsipas ikilisinden biri ile karşı karşıya gelecek.

EN BÜYÜK ADAY ALCARAZ

Ve turnuvanın gizli en büyük şampiyonluk adayı Carlos Alcaraz… Büyük ikiliden sonra en büyük favori olarak gösterilen Alcaraz genç yaşındaki etkili oyunu, sakinliği ve mental gücü ile oyun olarak şu an Fransa’daki en formda olan isim…

KENDİNİ HAZIR HİSSEDİYOR

Kendisini Slam zaferi için hazır hissettiğini dile getiren İspanyol raket; kurasında ise Djokovic, Nadal ve Zverev gibi zorlu rakiplerle 5 setlik maçlar oynamak zorunda…

Slam tecrübesi olmayan Carlos Alcaraz’ın büyük ikili ile birlikte gireceği Slam mücadelesi tüm tenis severleri heyecanlandırmış durumda..

TSİTSİPAS ARTIK KAZANMAK İSTİYOR

Roland Garros’ta geçtiğimiz yılın finalisti ve iyi bir toprak kort oyuncusu olan Stefanos Tsitsipas çekilen kuraların ardından bu yıl da zorlanmadan kendisini finale taşıyabilir. Monte Carlo’da şampiyon olan; Madrid’de yarı final gören ve Roma’da da final oynayan Tsitsipas Fransa’da şampiyonluğun üçüncü favorisi durumunda…

Yunan tenisçi ilk Gand Slam’ini en başarılı olduğu topak kortta almak istiyor. Keza çektiği kura da buna oldukça müsait. Nadal ve Djokovic’in aynı yarıda yer almasının ardından Tsitsipas için yarısındaki en zorlu iki isim  dünya 2 numarası ve toprak kortta oynamayı hiç sevmeyen Daniil Medvedev.

MEDVEDEV HAZIRLIKSIZ GELDİ

Daniil Medvedev ise geçirdiği fıtık ameliyatının ardından iyi bir hazırlık süreci geçirmeden Fransa Açık’a katılıyor. Toprak kortta oynamayı sevmeyen Rus raket için Amerika Açık şampiyonluğu ile yaşadığı ilk Slam zaferinin ardından Fransa yeni bir Grand Slam zaferi için uygun bir yer olmayabilir.

Medvedev’in kurasında karşılaşacağı iyi bir toprak oyuncusuna mağlup olup; turnuvaya erken veda edebilir. Ancakİ Tsitsipas gibi en büyük şampiyonluk adaylarından ayrı bir kura çeken Medvedev rakiplerine mağlup olmadığı takdirde en büyük rakibi Tsitsipas’ı mağlup ederek kendini yeniden bir Grand Slam finalinde görebilir…

ZVEREV'İN KURASI ZORLU

Toprak sezonunda oldukça iyi bir performans gösteren dünya 3 numarası Alexander Zverev de şampiyonluğun önemli adaylarından biri olabilir.

Alman raket Nadal, Djokovic ve Alacaraz’ın yer aldığı zorlu kuradan geçtiği takdirde kendisini finalde bulabilir.

KADINLARDA EN BÜYÜK ADAY SWİATEK

Kadınlarda ise her zaman olduğu gibi büyük sürprizlere açık olan eşleşmelerin ardından şampiyonluk için tek ve en büyük aday dünya 1 numarası Iga Swiatek…