Rize Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.01.2024 16:00 Güncelleme: 25.01.2024 16:07

Rize Valisi Baydaş, Rize Ziraat Odasını ziyaret etti

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Ziraat Odasını ziyaret ederek Başkan Bünyamin Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Rize Valisi Baydaş, Rize Ziraat Odasını ziyaret etti

Yürütülen faaliyetler ve projeler hakkında bilgi alan Vali Baydaş, "Başarılı olacağınızı ve güzel hizmetler yapacağınıza eminim. Bu konuda Rize tarımı için bizlerde elimizden ne geliyorsa yapmak ve Rize Ziraat Odasıyla müşterek çalışmalar yürütmek  için belirli aralıklarla bir araya gelip neler yapabiliriz anlamında çözüm odaklı istişareler yapmak isteriz" dedi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan; "Rize Ziraat Odası olarak, yaptığımız girişimler sayesinde ve Genel Merkezimizin izniyle yan bir şirket kurma imkanı bulduk. Bu konuda üreticilerimizin bütün isteklerine cevap vermek için ilk adım olarak Çay motorunu piyasa fiyatlarının oldukça altında vatandaşlarımızla buluşturduk." dedi.

Serada Çelikleme Yöntemiyle Klon Çay Fidanı Yetiştirme Projesinin uygulanmaya başlanacağını belirten Başkan Arslan, "Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ‘DOKAP’ tarafından Fatih Mahallesinde bulunan sera ve proje alanında yapılması planlanan ‘Serada Çelikleme Yöntemiyle Klon Çay Fidanı Yetiştirme Projesi’ geçtiğimiz yıl kabul edilerek bu yıl uygulama başlanacak. Konuyla ilgili bizlerde mülkiyeti odamıza ait proje alanımızda hassas bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

‘260 bin Fidan Dağıttık’

260 bin fideyi yapılan sera sisteminde yetiştirilerek bir buçuk TL karşılığında vatandaşlara dağıttıklarını ifade eden Başkan Arslan, "Sonuç olarak mülkiyeti odamıza ait olan 15  dönümlük arazimiz milletimizin hizmetindedir. Yapacağımız bütün projeler Rize adına yapılmaktadır. Bizler Rize Ziraat Odasına geldiğimiz günden bu güne kadar yaptığımız bütün çalışmalarda bölgemize nasıl fayda sağlayabiliriz anlamında çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu konuda arkadaşlarım ve ben sürekli sahada gözlemlediğimiz bütün sorunlar için çözüm odaklı çalışmalar yapıyoruz. Dolayısıyla amacımız bölge tarımını daha ileri seviyelere taşımak olacaktır,’’ ifadelerini kullandı.