Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.04.2024 20:00 Güncelleme: 21.04.2024 11:30

Prof. Dr. Görür: Her kentin veriye dayalı ciddi bir mikro-bölgeleme çalışması olmalı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, her kentin veriye dayalı ciddi bir mikro-bölgeleme çalışmasının olması gerektiğini bildirdi.
Prof. Dr. Görür: Her kentin veriye dayalı ciddi bir mikro-bölgeleme çalışması olmalı

Prof. Dr. Görür, İskenderun’da deprem dirençli kentler oluşturma hakkında konuşurken yerel yönetim sisteminin deprem açısından yanlış olduğunu söylediğini hatırlatarak, “Şimdi bu konuda bana sorular soruluyor. Tekrar söylüyorum: Evet bir deprem ülkesi olarak yerel yönetim anlayışımız problemli.” dedi.

Her kentin, veriye dayalı ciddi bir mikro-bölgeleme çalışması olması gerektiğine dikkati çeken Görür, açıklamasına şöyle devam etti:

“Belediye başkanları, vali ve kaymakamlar deprem ve önlemleri ile ilgili konularda kurs ve zorunlu eğitim almalıdır. Belediye başkanı ve belediye meclisinin kentin fiziki gelişimi, büyümesi, mekan kullanımı, imar durumu, iskan durumu, vb. hakkında karar alma yetkilerinin olmaması ve bu karalarda kentin mikro-bölgeleme verilerinin esas alınması gerekir. Unutmayın bu memlekette belediye meclisi kararıyla fay hatlarının yeri değiştirildi.”