Otomotiv Kaynak: İsa ÖZGÜLLER 26.05.2024 14:00 Güncelleme: 26.05.2024 12:25

Peugeot, Inception ve Hypersquare'i VivaTech 2024'te sergiledi

Peugeot, konsept otomobili Inception'ı ve Hypersquare'i VivaTech 2024'te sergiledi.
Peugeot, Inception ve Hypersquare'i VivaTech 2024'te sergiledi

VivaTech 2024’te dört farklı oturum düzenleyen Peugeot, gerçeğe bağlı teknolojik yaratıcılığın yanı sıra müşterilerin gerçek ihtiyaçlarını karşılamayı ve sürüş keyfini artırmayı hedefliyor. VivaTech 2024’te Inception konsept otomobiliyle sürüş deneyimini yeniden keşfetmeyi amaçlayan Fransız marka, devrim niteliğindeki Hypersquare direksiyon kontrolünü de tanıtarak geleceğin otomobil vizyonunu sergiledi.

Peugeot’nun çığır açan yeniliklerle dolu konsept otomobili Inception, markanın geleceğin sürdürebilir ulaşımına yönelik iyimser vizyonunu ifade ediyor. İlk olarak Las Vegas’ta, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuar’ında tanıtılan Inception, bu kez VivaTech 2024’te ilk kez Fransa’da sergilendi.

Peugeot Inception konsepti, yeni bir çağ başlatıyor ve markanın gelecekteki elektrikli araçlarının müjdecisi oluyor. Peugeot’nun genlerini yeniden yorumlayarak yeni bir tasarım çağını başlatan INCEPTION, dijtal dünyaya uygun yüzeyler ve dokularla saf ve yalın bir tasarım dilini taşıyor. Bu yeni tasarım dili geometrik, keskin ve duyguları harekete geçiren çizgileri atletik kıvrımlarla birleştiriyor.

Peugeot’nun gelecek vizyonunu yansıtan Inception, 800 V mimarisi ile donatıldı. 100 kWsa batarya kapasitesi sayesinde 800 km yol kat edebiliyor ve böylece yenilikçi teknolojileriyle elektrikli çağa yepyeni bir bakış açısı getiriyor. Inception konsepti sadece teknolojik bakış açısıyla değil, iç mekanda sunduğu devrimsel nitelikteki özellikleriyle de markanın elektrikli ulaşım çağındaki vizyonunu temsil ediyor.