Güncel - Yaşam 21.09.2017 11:17

Özel Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2017/2018 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde açılan "Özel Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"nin 2017/2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Milletvekili Sami Dedeoğlu, 25. dönem milletvekili Kemal Tekden, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, OSB Başkan Vekili Şeref Özdemir, OSB Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Süleyman Sarptaş, Seyhan Arifoğlu, Nihat Küçükusta ve Ali İstanbulluoğlu, Bölge Müdürü Ali Yaprak, Bölge Müdür Yardımcısı Adil Özhan, kurum ve kuruluş temsilcileri, Bölge sanayicileri, öğrenci velileri ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Özel Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde   2017/2018 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde açılan “Özel Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”nin 2017/2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Milletvekili Sami Dedeoğlu, 25. dönem milletvekili Kemal Tekden, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, OSB Başkan Vekili Şeref Özdemir, OSB Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Süleyman Sarptaş, Seyhan Arifoğlu, Nihat Küçükusta ve Ali İstanbulluoğlu, Bölge Müdürü Ali Yaprak, Bölge Müdür Yardımcısı Adil Özhan, kurum ve kuruluş temsilcileri, Bölge sanayicileri, öğrenci velileri ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Saygı ve duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Okul Müdürü Durmuş Payas, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir NURSAÇAN, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Milletvekili Sami Dedeoğlu ve Vali Süleyman Kamçı tarafından birer konuşma yapıldı.

Başkan Tahir Nursaçan konuşmasında;

“Dünya’da, hızlı ve baş döndürücü gelişmelerin yaşandığına hep birlikte şahitlik ediyoruz.

Millet olarak, 15 Temmuz’da büyük bir badire, büyük bir tehlike atlattık. Yerli ve yabancılara uşaklık eden ve darbe maskaralığı yapan, tanklarını, silahlarını milli iradeye karşı doğrultmuş olan hainlere karşı millet olarak tam ve kararlı bir şekilde durduk, kenetlendik. Bu hain darbe ve işgal girişimi, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışı olacak ve tarihin çöplüğünde yerini alacaktır inşallah. Vatan, millet, bayrak ve yüce değerlerimiz uğruna kahramanca mücadele eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 

Türkiye ekonomisi, büyümeye bağlı olarak gün geçtikçe daha donanımlı, daha yüksek niteliklere ve becerilere sahip, aranan ve nitelikli iş gücüne ihtiyaç duymaktadır.

Son yıllarda her alanda büyük bir gelişme gösteren ülkemizde, sanayinin ihtiyaç duyduğu aranan/ kalifiye eleman ihtiyacının beklenen ölçüde karşılanması gibi önemli adımlar atılmakta,                  eğitim politikalarında çok yararlı, çok güzel gelişmeler yaşanmaktadır.

Atılan bu adımlarda büyük emeği geçen; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a, Valimiz Sayın Süleyman Kamçı’ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Elmalı’ya, Milli Eğitim Bakanlığımızın değerli yöneticilerine huzurunuzda teşekkür ediyoruz.

Atılan bu önemli adımlar üzerine, bizde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak; 
daha önce METEM adıyla bilinen bu liseyi, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile el ele vererek Özel Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürme konusunda önemli ve tarihi bir adım attık.
Bu önemli adımın, bölgemiz sanayisi ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu eğitim kurumunda geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi ve kabiliyetleri geliştirilecek olup, onlara bilgi, beceri ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırılacaktır. 
En güzel yatırımın insana yapılan yatırım olduğu anlayışından hareketle biraz sonra hep birlikte göreceğimiz üzere sınıfları, atölyeleri, laboratuvarları, sosyal donatıları ve spor kompleksleri ile fiziki bakımdan ülkemizin en modern imkânına sahip olan Özel Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin; farklı, öncü ve söz sahibi bir kurum haline getirilmesi hedeflenmiştir. 
Mesleki eğitim, bizim ana meselemiz olmalıdır. Artık kaybedecek zamanımız yoktur. Sadece mesleki eğitim değil, eğitim öğretimin tüm süreçlerinde yeniliğe ve gelişmeye ihtiyacımız vardır. Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye’nin geleceği, genç nesilleri çok yetiştirmekten geçer.
Milli şairimiz, merhum Mehmet Akif’in ‘’Asımın nesli‘’ sözünde ifade ettiği gibi;
Karakterli, ahlaklı ve kişilikli, vatanına, milletine, bayrağına sahip genç nesiller, bu okullarda yetişecektir inşallah. Hepimizin yerli ve milli bir duruşa ihtiyacı var. Gücümüzü, birlik - beraberlik ve dayanışma etrafında toplamalıyız. Toprağı vatan yapan ruh, milli birlik ve beraberlikten geçer.
İş dünyası olarak;
Devlet-Millet el ele vererek, daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla ihracat ve daha fazla istihdam ile, ülkemizin kalkınması ve güçlenmesi için, gereken çaba ve gayreti göstermeliyiz. 
Bugün açılışını yapacağımız bu eğitim kurumu sayesinde Kayseri sanayicisi artık; deneyimli bir yönetim ve eğitim kadrosu ile, aranan/kalifiye elemanını, bundan böyle bu eğitim kurumundan karşılayacaktır. 
52 derslik ve 1200 civarında öğrencisi ile 2017/2018 Eğitim – Öğretim yılında hizmet verilecek okulumuzda Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Elektrik - Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanlarında hizmet verilecektir. İhtiyaç durumuna göre,  daha başka alanlar da açılacaktır.
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve verimli geçmesini diliyorum.” Dedi.
Vali Süleyman Kamçı’da konuşmasında;
“ Ülkemizin ekonomisi 2017 yılının ikinci çeyreğinde %5.1 büyüme kaydetmiştir. Ülkemiz büyümeye ve güçlenmeye devam ederken, eğitim ve öğretime verilen önem de her gün artmakta ve artmaya da devam edecektir inşallah. O alanda ilimizde eğitim yatırımlarımız hem merkezi hem yerel devam ederken, hayırseverlerimizde bu alanda önemli yatırımlar ile eğitime destek olmaya devam etmektedirler. 
Bu kapsamda, bugün eğitim - öğretim faaliyetlerine başlayan Özel Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizin ilimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başarılı bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum. Çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip geleceğe güvenle yürüyecek nesiller yetiştirmek için hizmet verecek olan okulumuzun aynı zamanda sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelik ve becerilere sahip gençlerinde yetiştirilmesine katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Tabi bize Organize Sanayi Bölgesi yönetimi bir söz verdi. Eğitim ve öğretimin nitelik ve nicelik olarak kalitesini yükselteceğiz dediler. Bu verdikleri sözü tutmaları biraz kendi görevleri olduğu kadar siz değerli öğrencilerin yarınlarımız emanet edeceğimiz sevgili gençlerinde sözü olmalıdır.
Sizler daha fazla çalışmalısınız, daha çok çalışmalısınız ve organize sanayi bölgesinin verdiği sözü yerlere düşürmemeniz lazım. Ben sizlere güveniyorum. İnşallah gelecek yıl bu yıldan daha kaliteli daha nitelikli ve daha içerikli bir eğitim öğretim yılı bir yıl geçireceğiz diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2017/2018 eğitim - öğretim yılının ilimize, öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor. Başarılı bir dönem olmasını dileğiyle hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum. “ Açıklamasında bulundu.
Daha sonra, eğitim-öğretim hizmetlerine katkılarından dolayı  Başkan Tahir Nursaçan ve Başkan Vekili Şeref Özdemir tarafından Vali Süleyman Kamçı ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı’ya birer plaket takdim edildi.
Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının da yer aldığı törende, okul açılış kurdelası kesiminin ardından, derslikler, atölyeler ve laboratuvarlar gezildi.