Ekonomi 19.08.2022 07:00

Otokar, Tunus'a 400'üncü aracını törenle teslim etti

Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, ihracatta hız kesmiyor. Modern toplu taşıma araçları ile dünyanın 50'den fazla ülkesinde büyük beğeni toplayan Otokar, yeni teslimatını Tunus'a gerçekleştirdi.
Otokar, Tunus'a 400'üncü aracını törenle teslim etti

Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, ihracatta hız kesmiyor. Modern toplu taşıma araçları ile dünyanın 50’den fazla ülkesinde büyük beğeni toplayan Otokar, yeni teslimatını Tunus'a gerçekleştirdi. Özel ve kamu toplu taşıma şirketlerinin yanı sıra Ulaştırma ve Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen törenle 400'üncü Otokar otobüsü hizmete başladı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, toplu taşıma için ürettiği otobüslerle Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da önemli satışlara imza atmaya devam ediyor. İspanya'dan Almanya'ya, Fransa’dan Belçika ve İtalya’ya kadar dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde binlerce otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunan Otokar, son teslimatını Tunus'a gerçekleştirdi. 15 yıla yakın süredir şehir içi, turizm ve servis alanında Tunuslu otobüs ve turizm işletmecilerinin öncelikli tercihlerinden olan Otokar, yurtdışında Navigo ismi ile tanınan yolların “Sultan”ını törenle teslim etti.

Otokar Tunus Distribütörü Sotradies'in gerçekleştirdiği satış için Kartaca’da düzenlenen teslimat törenine Otokar Ticari Araçlar Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan Bubik, Grup Yöneticisi Onur Öner, Sotradies Grup Başkanı Mr. Chaibi’nin yanı sıra Tunuslu özel ve kamu taşıma şirketleri ile Ulaştırma ve Ekonomi Bakanlığı yetkilileri katıldı. Gerçekleşen teslimatla Otokar'ın Tunus'taki 400'üncü aracı hizmete başladı.

Kullanıcı ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda geliştirilen Otokar otobüslerinin dünyanın dört bir yanında toplu ulaşım, turizm ve servis hizmetlerinde tercih edilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Otokar Ticari Araçlar Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Hakan Bubik; "Uzun yıllardır Tunus'ta farklı ihtiyaçlar için üretilen çeşitli model ve özelliklerdeki araçlarımızla hizmet veriyoruz. Bugün 400'üncü aracımızın Tunus caddelerine çıkıyor olmasının gururu içersindeyiz. Otokar Navigo'nun Tunuslulara hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Konuşmasının ardından Hakan Bubik, Soretras yetkililerine 400'üncü teslimat anısına bir plaket takdim etti.