Bursa Kaynak: İlker Fatih Kuşçu 07.04.2024 15:01 Güncelleme: 07.04.2024 15:52

Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri başladı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri, Sultanlar 1. Mustafa, 2. Osman, 4. Murad Dönemleri ve Bursa Sempozyumu ile başladı.
Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri başladı

Bursa’nın fethinin 698’inci yılında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, Nisan ayı boyunca sürecek.

Spordan kültür ve sanata kadar pek çok alanda etkinliğin yer aldığı fetih şenlikleri, Sultanlar 1. Mustafa, 2. Osman, 4. Murad Dönemleri ve Bursa Sempozyumu ile başladı. Sempozyum açılışına, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Millet Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı, önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve meclis üyeleri katıldı.

Ali Emiri’nin Kütüphanesi’nden 4. Murad Dönemi ve Bursalı Müellifler Sergisi’nin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “23 yıl sabırla süren bir kuşatma ve hoşgörüyle fethedilen Bursa, bize sabırla yürünen yolun aydınlık sonucunu o gün gösterdi. Biz de Bursa’nın sabır, hoşgörü ve adalet şehri olduğunu 31 Mart’ta yeniden gördük. Tartışmasız ve umutla bize yetki veren Osmangazi’mizin her gününün fetih coşkusu ile geçmesi için bundan sonra el birliği ile var gücümüzle çalışacağız. Gençlerimizin, çocuklarımızın yeşeren umutlarını Bursa’nın çınarına dönüştürmek için çalışacağız" dedi.