Vakıf Katılım web
Kültür Sanat Kaynak: Tarık DURMAZ 24.06.2024 15:48

Orta Avrupa'yı bir de Tuna Nehri'nden gezin

Turizm alanında yenilikçi fikirlerle "İleri Seviye Gezginler" için benzersiz tur programları oluşturan Gazella Turizm, sonbaharda rüya gibi bir tatil isteyenleri Tuna Nehri'nde masalsı bir yolculuğa çıkarıyor.
Orta Avrupa'yı bir de Tuna Nehri'nden gezin

1996'dan bu yana turizme getirdiği yenilikçi bakış açısıyla özgün ve konforlu seyahat arayışındaki “İleri Seviye Gezgin”lerle dünyanın farklı noktalarını keşfeden Gazella Turizm,

13-17 Kasım tarihleri arasında Orta Avrupa'nın büyüsünü karadan değil de gemiyle yaşamak isteyenlere özel Tuna Nehri'nde Orta Avrupa turu düzenliyor.
 
Türk Hava Yolları'nın direkt uçuşuyla Viyana'dan başlayacak olan tur, Estergon, Budapeşte ve Bratislava rotasını takip ederek tekrar Viyana'da son bulacak. Gemide tur boyunca eğlence ve aktiviteler olacak. Akşam yemeklerini Türk müziği eşliğinde yiyecek olan gezginler, isterlerse profesyonel spor eğitmeniyle spor yapabilecek.
 
İlk gün Viyana'yı gezecek olan gezginler, ikinci gün Estergon limanına yanaşacak. Burada dileyen misafirler rehber eşliğinde Estergon turunu yaparak, 17. yüzyılda yaklaşık 130 yıl boyunca Osmanlı'nın Tuna boylarındaki en önemli üslerinden biri olan Estergon Kalesi'ni ziyaret edecek. Aynı gün öğle saatlerinde gemi Budapeşte'ye yanaşacak. Üçüncü gün Budapeşte'de serbest zamanın ardından gemi Budapeşte'den ayrılarak Bratislava'ya geçecek. Dördüncü gün isteyen gezginler rehber eşliğinde Orta Avrupa'nın en eski şehirlerinden UNESCO Dünya Mirası olan Bratislava turuna katılacak. Gemi aynı gün akşam limandan ayrılacak, beşinci gün Viyana'da serbest zamanın ardından tur sona erecek.