Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.04.2024 11:00 Güncelleme: 21.04.2024 11:20

On binlerce kişi Kanarya Adaları'nın "sürdürülemez" turizm modelini protesto etti

On binlerce kişi Kanarya Adaları'nın "sürdürülemez" turizm modelini protesto etti. Organizatörler, turist sayısına sınırlama getirilmesi çağrısına 50,000 kişinin katıldığını, modelin yaşamı karşılanamaz hale getirdiğini ve kaynakları zorladığını söyledi.
On binlerce kişi Kanarya Adaları'nın "sürdürülemez" turizm modelini protesto etti

İspanyol takımadalarının turizm stratejisinin acilen yeniden gözden geçirilmesi ve ziyaretçi sayısının dondurulması çağrısında bulunmak üzere Kanarya Adaları genelinde protesto gösterileri düzenleyen on binlerce kişi, onlarca yıllık modelin bölge sakinleri için yaşamı karşılanamaz ve çevresel açıdan sürdürülemez hale getirdiğini savunuyor.

'Kanaryaların bir sınırı var' pankartı altında gerçekleştirilen protestolara Greenpeace, WWF, Ecologists in Action, Friends of the Earth ve SEO/Birdlife gibi çevre grupları destek veriyor.

Cumartesi günü sekiz adada protestoların koordine edilmesine yardımcı olan Kanaryalar Yeterince Yaşadı kolektifinin sözcüsü Víctor Martín, "Özellikle geçtiğimiz yıl kaynakların kullanımı ile buradaki nüfusun refahı arasındaki dengenin bozulduğu noktaya ulaştık" dedi.