Kültür Sanat Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 23.05.2024 16:01 Güncelleme: 23.05.2024 15:32

Nilüfer'de "Görükle Gençlik Festivali" düzenlendi

Nilüfer Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi'nin organizasyonuyla "Görükle Gençlik Festivali" gerçekleştirildi.
Nilüfer'de  "Görükle Gençlik Festivali" düzenlendi

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle “Görükle Gençlik Festivali” düzenledi.

Görükle Spor Parkı’nın bulunduğu caddede gerçekleştirilen festivale, üniversite öğrencileri katıldı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin de, festivale katılarak gençlerle bir araya geldi. Öğrenci toplulukları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları festival alanında çeşitli konularda stant açtı. 

Festival alanında stant açanlar arasında Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü de yer aldı. Gençler, Nilüfer’e dair fikir, öneri ve beklentilerini, 2024-2029 dönemi Stratejik Planı’nı katılımcı bir anlayışla oluşturma çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne iletti.

İnsan tombalası, tohum topu, keçe kağıtlarından anahtarlık, rüzgar türbini, atık yağlardan mum ve sabun atölyelerinin düzenlendiği festival alanında üniversiteli gençler, anı tuvalleri ve dilek ağaçlarına da geleceğe yönelik hayallerini astı.

Görükle Gençlik Festivali, Sedd ve Muhtar isimli müzik gruplarının konserleriyle sona erdi.