Sağlık 03.09.2017 14:15 Güncelleme: 04.09.2017 08:54

'Neştersiz anti aging'le birçok kusur düzeliyor'

Teknolojin gelişmesiyle yüz, saç, kilo sorununa birçok çözüm sunan medikal estetik alanına her geçen gün yeni yöntemler ekleniyor. Clinimed Dermatoloji, Medikal Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği Direktörü Murat Güner, YeniBirlik için medikal estetik alanında merak edilen konulara ışık tuttu.
'Neştersiz anti aging'le birçok kusur düzeliyor'

Röportaj:Sema SEZEN

Nişantaşı’nda 2012 yılında eşi Dermatoloji Uzm. Dr. Elif Ebru Güner ile birlikte Clinimed Dermatoloji, Medikal Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniğini kuran Medikal Direktör Murat Güner, hem erkekte hem kadında mucize yaratan saç dolgusu uygulamasından botoxa, bölgesel zayıflama, selülit ve incelme uygulamalarından neştersiz anti aging uygulamalarına kadar medikal estetik alanında neler yaptıklarını anlattı.

Medikal estetik alanında neler yapıyorsunuz?

Dermatoloji, medikal estetik, plastik cerrahi ve dermokozmetik uygulama alanında hasta memnuniyeti odaklı hizmet veren kliniğimizde tüm işlemler işin uzmanı hekimler ve estetisyenler tarafından gerçekleştirilmekte, en son teknoloji tıbbi cihazlarla uygulanmaktadır. Saç dökülmesinde hem erkekte hem kadında mucize yaratan saç dolgusu uygulamamızdan botoxa, bölgesel zayıflama, selülit ve incelme uygulamalarından neştersiz anti aging uygulamalarına kadar A plus kalitede, hastalarımızın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. 

Medikal işlem kapasiteniz vb. detayları öğrenebilir miyiz?

Kliniğimizde 1 dermatoloji uzmanı, 1 plastik cerrah, 1 diyetisyen, 4 medikal estetik uzman hekimi, 10 estetisyen bulunuyor. Tıbbi uygulamalara ve teknolojiye hakim güçlü bir kadromuz var. 500 m2’lik alanda, farklı uygulamalara eş zamanlı olanak sağlayan teknoloji, tıbbi cihaz ve uygulayıcı ekibe sahibiz. Kliniğimizin bulunduğu lokasyon ve hizmet kalitemiz nedeniyle hastalarımızın yanı sıra sektör tarafından yakından takip edilen, talep gören oldukça yoğun ve hasta memnuniyeti odaklı bir kliniğiz.

Sağlık ve güzellik çok ciddi bir sorumluluk. Medikal bir birimin yöneticisi olmayı nasıl anlatırsınız?

Sağlık hizmeti doğası gereği nitelikli hizmetler kapsamında yer alan, teknik ve profesyonel bilgi kadar iletişim ve insan yönetiminin büyük önem taşıdığı bir alan. Sağlık hata kaldırmayan; doğru öykü, doğru muayene, doğru teşhis, doğru tedavi ve doğru takip gibi çok aşamalı emek yoğun bir alan. Sağlığın kendi içerisindeki iş akışı, süreç planlama, hasta yönetimi gibi kurumsal işleyişi yapılandıran dinamikleri, diğer sektörlerden farklı özelliklere sahip. İşin temelinde ise hekimleri, sağlık personelini ve destek hizmetleri ile takım çalışmasını bir işletme olarak kurgulamak ve sürdürülebilir kılmak yatıyor.

Hastalarınızın kadın-erkek ve yaş dağılımı hakkında bilgi alabilir miyiz?

Geçmiş dönemlerin aksine süregelen alışkanlıkların kırıldığı, kadınlar kadar erkeklerin de medikal estetik uygulamalarda hizmet talebi olduğu bilgisini sizlerle paylaşmak isterim. Saç dolgusu, mezoterapi, akne tedavisi ve akne skarlarına yönelik gelişmiş lazer uygulamaları, resurfacing gibi cilt bakımları, göz altı çukurlarına yönelik işlemler erkekler tarafından da talep gören hizmetler. Medikal estetik uygulamalarda sunduğumuz hizmetler nedeniyle hitap ettiğimiz kitlenin yaş aralığı değişken. 20 yaşında da hastamız var, 60 yaş üstü de.

Daha çok hangi işlemler için başvuruluyor?

Kliniğimizde vermiş olduğumuz medikal estetik uygulama hizmetleri geniş bir yelpazeye sahip. Bu nedenle hasta portföyümüz de oldukça geniş. Son dönemde özellikle saç dolgusu konusunda yoğun talep söz konusu. Merkezimizde bulunan son teknoloji tıbbi cihazlarla gerçekleştirilen leke tedavileri, cilt sıkılaştırıcı lazer gibi uygulamaların yanı sıra Dermatoloji Uzm. Dr. Elif Ebru Güner’in ve işin ehli hekim kadromuzun uygulamakta olduğu sıvı yüz germe, botox, dolgu, sıvı yüz germe, 15 dakikada etkisini gösteren yüz ve göz ışıltı liftingi, ameliyatsız, güne hemen devam etmenizi sağlayan hızlı uygulamalar, lazer lifting, 4D lazer, 2D lazer gibi nitelikli emek gerektiren tıbbi uygulamalar da yoğun talep gören işlemler arasında.

İnsanların estetik kaygılarıyla ilgili neler söylersiniz?

Kişinin fiziğinden, görüntüsünden memnuniyeti ve dış dünyaya karşı özgüveni, yaşamını sağlıklı ve mutlu sürdürebilmesi için gereken özelliklerdir. Yaşlanma (aging) etkilerini ortadan kaldırmak, taze ve canlı yüz ifadesine sahip olmak, uygulamalar neticesinde gözle görülür ve etkin sonuçlar elde etmek çok önemli. Böylece kişi görüntüsüyle her zaman barışık olabilecek, özgüveni yerine gelecek, böylece sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürebilecektir.

Sadece yurt içinden mi hasta kabul ediyorsunuz?

Özenli çalışmalarımızı inceleyip bizi tercih eden yurt içi hastalarımız kadar yurt dışından gelen de çok fazla hastamız bulunuyor. Bir uygulama birkaç merkezde aynı anda yapılıyor olabilir. Önemli olan bu uygulamayı, hangi hekimin hangi şartlarda yaptığıdır. İşte biz de Clinimed olarak farklılığımızı ve kalitemizi ortaya koyarak tercih edilen, aranılan sorulan merkezlerden biri durumuna geldik. Bu başarımız sayesinde de nerdeyse yurt içi hasta kadar yurt dışı hasta da kabul ediyoruz. Kliniğimize yurt dışından çok fazla hasta geliyor. Neredeyse her ülkeden hasta kabul ettiğimizi söylersem, sanırım mübalağa etmemiş olurum. Katar, Suudi Arabistan, Azerbaycan, İngiltere, Almanya, Danimarka, Hollanda, Dubai, İsviçre bu ülkelerden sadece birkaçıdır.

Yurt dışındaki örnekleri de düşünerek, alanınızdaki gelişmeleri nasıl değerlendirirsiniz?

Uluslararası kongreleri ve değişen teknolojiyi şirketler grubu olarak yakından takip eden ve yurtdışı ile eş zamanlı yatırımlar gerçekleştiren bir grup olarak klinik işletme anlayışımızı da aynı ilkeler ışığında yürütüyoruz. Türkiye medikal estetik uygulamalarda nitelikli sağlık hizmeti ve sağlık teknolojisi bakımından yoğun talep gören bir ülke konumunda. Sektörün hızla büyümesi elbette bu alanda bilgi kirliliğine ve hizmet kalitesinde çeşitlenmelere yol açıyor. Klinik olarak sunduğumuz tıbbi hizmetin kalitesini ortaya koyan hasta memnuniyeti ve ortaya çıkan sonuç eserlerdir. Doğru uygulamayı doğru hasta ile buluşturmak, hasta konsültasyon ve tedavi planlama aşaması profesyonelce ve hasta güvenliği gözetilerek yapıldığında iyi sonuçlar elde edilir. Kliniğimizin, devleşen bu sektördeki kurumsal itibarı ve hizmet kalitesiyle onur duyuyoruz.

Aquafilling yöntemi hakkında bilgi verir misiniz?

Bu yöntem için aslında “ameliyatsız büyütme’’ sağlayan özel bir dolgu tekniği de diyebiliriz. Aquafilling dolgu maddesi; ameliyatsız göğüs büyütmede, kalça büyütme ve şekillendirmede, çarpık bacak estetiğinde ve vücutta bulunan çöküklüklerin tedavisinde kullanılmaktadır. Göğüslerinin, kalçasının hacminden ve boyutlarından rahatsız olan, ölçülerini 1-2 beden büyütmek isteyen, daha dolgun ve diri hatlara sahip olmak isteyen, sarkmaları olan hastalarımız aquafilling yöntemi ile merkezimizden memnuniyetle ayrılıyorlar. Böylece ameliyat olacakları düşüncesiyle gerilmeden, gönül rahatlığıyla bu işlemden yararlanabiliyorlar. Aquafilling genel anesteziye ihtiyaç duyulan bir uygulama olmadığı için Clinimed Dermatoloji, Medikal Estetik ve Plastik Cerrahi merkezimizde muayenehane şartlarında, lokal anestezi altında yapılıyor. Size uygulamayı meme büyütme işlemi üzerinden anlatmam gerekirse; insan dokularıyla uyumlu doğal bir jel olan dolguyu tek bir noktadan ince bir kanül ya da iğneyle tüm göğse vererek göğsün şekillenmesini sağlıyoruz. Hastanın durumuna göre cup hesaplamasını yapıyoruz. İşlem ise 1-1,5 saat arası sürüyor. Hastanın hastanede yatış süresi olmadığı için sosyal hayatına hızlıca geri dönebiliyor. Uygulama meme dokusu altına yapıldığından, hastanın meme başlarına ve süt bezlerine dokunmuyoruz. Dolayısıyla Aquafilling hamilelik sürecine zarar vermediği gibi, süt vermede de sorun çıkarmıyor. Meme estetiğine göre tamamen doğal bir görünüm kazandıran Aquafilling uygulamasının 5 yıl kalıcılığı bulunuyor. Tamamıyla meme dokusuyla uygun olduğu için de hiçbir şekilde içindeki madde anlaşılmıyor. Ayrıca yöntem Avrupa güvenlik standartlarına uyumlu ve CE sertifikalıdır.

Türkiye’de en çok hangi dolgu yöntemi kullanılıyor?

Türkiye’de en çok meme büyütmenin tercih edildiğini söyleyebiliriz. Aquafilling dışındaki meme estetiği uygulamaları, birer operasyon olduğu için istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Öncelikle hastanın ya meme başından ya da meme başının alt kısmından kesi oluyor ve memenin alt kısmında olan kesi hem kadınları hem erkekleri bir miktar rahatsız ediyor. Çünkü kadınlar estetik olduğunu ifade etmekten kaçınıyor. Bazen de erkekler, silikon nedeniyle partnerinin memelerine dokunmak istemeyebiliyor.

Kalça dolgusu Türkiye’de tercih ediliyor mu? Meme dolgusundaki uygulama aşamalarından farkı var mı?

Az önce bahsettiğim gibi sadece meme değil, kalçaya da bu yöntemle dolgu yapılabiliyor. Böylece kadınlar Kim Kardashian’ınki gibi bir popoya sahip olabiliyor. Bu örneği veriyorum çünkü hastalarımız en çok bu ismin kalçasını istiyor. Aquafilling, kalçayı şekillendirdiği için uygulama sonrası daha dolgun, yuvarlak ve diri hatlara sahip olunuyor. Tabii burada çok zayıf birine bu tarz kalçanın olmayacağı gibi değerlendirmeleri yapıyoruz. Bacaklarında eğrilik ve çarpıklık olan, vücudunun çeşitli yerlerinde çökme gerçekleşen hastalarımızla da konsültasyon sonrası ortak karar vererek uygulamamızı gerçekleştiriyoruz.

Aquafilling’i kimler yaptırmalı?

Hastanın yaptırmak istediği bölge muayene edildikten sonra eğer hasta bu uygulama için uygunsa, istenilen beden ve  büyüklüğe hastamızla beraber karar veriyoruz. Memede de kalçada da aşırı büyüklüğün uygun olmayacağını, doğallıktan uzaklaşacağını ifade ederek, son kararı hastanın kişisel tercihine göre veriyoruz. 1,5 saatlik lokal anesteziden sonra hasta sosyal hayatına dönebiliyor.