Kültür Sanat 25.03.2016 15:52

Neşet Ertaş belgeseli vizyona girdi

Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Kalan Müzik işbirliğiyle hazırlanan, Neşet Ertaş'ın hayatını ve sanatını anlatan "Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş " belgeseli 25 Mart'ta vizyona girdi. YENİBİRLİK - Sinema Genel Müdürlüğü'nün…
Neşet Ertaş belgeseli vizyona girdi

Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Kalan Müzik işbirliğiyle hazırlanan, Neşet Ertaş’ın hayatını ve sanatını anlatan "Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş " belgeseli 25 Mart'ta vizyona girdi.

YENİBİRLİK - Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve Kalan Müzik işbirliğiyle hazırlanan, Neşet Ertaş’ın hayatını ve sanatını anlatan "Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş " belgeseli 25 Mart'ta vizyona girdi. Bir yılda tamamlanan belgeselle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan belgeselin yönetmenlerinden Hacı Mehmet Duranoğlu, "Biz belgeseli Atalay Taşdiken'le birlikte yönettik. Neşet Ertaş benim için çok şey ifade ediyor. Sadece sazı, sözü ve bütün bir hayatımıza katık ettiğimiz türküleriyle Neşet Ertaş'ı hayatımızdan çıkarın sanıyorum ortada pek bir şey kalmaz." dedi. Duranoğlu, yaklaşık otuz kadar tanıkla Neşet Ertaş'ın duygu dünyası ve felsefesine ilişkin bugüne kadar anlatmadıkları anılarının konuşulduğunu söyleyerek, "Neşet Ertaş sadece saza ve söze hapsedilemeyecek kadar büyük bir derinliğe sahipti. Konu Neşet Ertaş'sa gerisi teferruattır. Neşet Ertaş, bu topraklar üzerindeki birbirinden farklı insanları ve düşünceleri, hangi dinden, ırktan, fikirden olursa olsun bir araya getirebilen çok önemli bir gönül harcıdır. Bugünlerde böyle insanlara daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Hasan Saltık, Bayram Bilge Tokel, Erol Parlak, Uğur Yücel, Can Dündar, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Erkan Mumcu, Reis Çelik, Feryal Öney, Vedat Yıldırım, Candan Murat Özcan, Sebahat Deniz, Derviş Deniz gibi isimlerle röportajların yer aldığı belgeselin yönetmenliğini Atalay Taşdiken ve Hacı Mehmet Duranoğlu üstlendi. 103 Dakikalık "Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş" belgeseli, 25 Mart’ta sinemalarda vizyona girdi.