Otomotiv Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 29.03.2024 14:26

Mitsubishi Electric ezber bozan yeni M8V CNC serisini görücüye çıkardı

Dünyanın önde gelen CNC üreticilerinden Mitsubishi Electric, İstanbul'da gerçekleştirdiği "Shaping The Future" temalı lansmanda M8 serisinin güncellenmiş versiyonu olan M8V CNC serisini tanıttı. Bir önceki seriye oranla çevrim sürelerinde %12'ye yakın iyileştirme sağlayan yeni M8V CNC serisi; standart olarak sunduğu sürükle bırak, çoklu dokunma, WLAN kablosuz ağ özellikleri, yeni nesil teknolojiler, daha yüksek hız ve yüzey hassasiyeti gibi önemli avantajlarla işletmelere yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.
Mitsubishi Electric ezber bozan yeni M8V CNC serisini görücüye çıkardı

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri, İstanbul’da “Shaping The Future” temasıyla düzenlediği lansmanda CNC alanında ezberleri bozan yeni M8V CNC serisini tanıttı. Mitsubishi Electric Türkiye Başkan Yardımcısı Jun Horibe ve Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel’in ev sahipliğinde gerçekleşen lansman, Mitsubishi Electric Avrupa CNC Bölüm Müdürü Jun Odawara, Mitsubishi Electric Corporation İş Geliştirme Departmanı Kıdemli Müdürü Ito Yuhi ve Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departman Müdürü Hakan Aydın’ın açılış konuşmalarıyla başladı. İlk tanıtıldığı Temmuz 2021 tarihi itibari ile alanında ilk tümleşik Wi-Fi'ye sahip olan, sezgisel ve kullanımı kolay arayüzüyle yüksek performans sunan seri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Esnekliği, işlevsellik ve yeni teknolojiler ile buluşturan M8V CNC serisi ile üreticiler daha hızlı ve verimli çalışma ve daha yüksek üretkenlik ve kârlılık imkanına kavuşuyor.

 

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel lansmanda yaptığı açılış konuşmasında, “Mitsubishi Electric olarak dünyanın en büyük CNC üreticilerinden biri olmanın yanı sıra dünyada ve Türkiye’de başarılı takım tezgâhı üreticilerinin de güçlü çözüm ortağıyız. Mitsubishi Electric CNC ürünleri ile donatılmış makinelere profesyonel servis ve yedek parça hizmetleri sağlıyoruz. Yenilikçi kontrol teknolojimiz; yüksek kalite, kullanılabilirlik ve ağ haberleşmesi esasına dayanan CNC teknolojilerimizle dünya çapında olduğu gibi Türkiye’de de yüksek ürün kalitesini sanayi ile buluşturuyor. Köklü inovasyon geçmişimizin ışığında geliştirdiğimiz CNC teknolojilerimizle, CNC işleme merkezleri, CNC tornalar ve CNC lazer makineleri için üreticilere her geçen gün daha fazla katma değer sunmaktayız. Üreticilerin dijital dönüşüm stratejilerini desteklemek için geliştirdiğimiz ve akıllı cihazlar kadar kolay kullanılabilen yeni M8V CNC serimiz, sanayinin farklı faaliyet alanlarındaki profesyonellerin işini kolaylaştırıyor, özgün tasarımı ile kullanıcılara esneklik sağlıyor” dedi.

 

Yüksek hassasiyet, yüksek yüzey kalitesi ve daha kısa çevrim süreleri ile üretimde esnek ve hızlı dönem

 

Konuşmasında M8V serisinin bir önceki seriye göre çok daha güncel teknolojilerle donatıldığını vurgulayan Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departman Müdürü Hakan Aydın da “Yeni seride bir araya getirilen CNC için tasarlanmış CPU, yenilikçi OMR-CC kontrol teknolojisi ve otomatik kesme yükü kontrolü ile hem yüksek düzeyde hassasiyet sağlıyor hem de çevrim sürelerini kısaltıyor. Akıllı fabrikaların ve Endüstri 4.0’ın zorunlu bir ihtiyaca dönüşmeye başladığı bu günlerde kolay bağlantı, direkt robot kontrolü, Remote4u gibi teknolojileri standart olarak sunan yeni M8V CNC serisi, aynı zamanda çevrim sürelerini önceki modellere göre yaklaşık yüzde 12 iyileştiriyor. Ayrıca, CAM kaynaklı takım yolu hatalarını da bir önceki seriye göre yaklaşık yüzde 15'e kadar otomatik bir şekilde tolerans edebiliyor. Yeni seri ayrıca bir önceki nesle göre iki katına kadar çıkan önden okuma blok sayıları ile metal işlemede daha yüksek hız, hassasiyet, yüzey kalitesi, daha uzun takım ömürleri ve daha kısa çevrim sürelerini bir arada sunuyor” dedi. Aydın, yeni sezgisel tasarım sayesinde başta yüzey kalitesini etkileyen kesim şartları parametrelerinin çok daha kolay ayarlanabilmesi olmak üzere iş parçası programı ve takım yönetimi gibi sıklıkla yapılan işlemlerin çok daha hızlı ve kolay gerçekleştirilebildiğini de sözlerine ekledi.