Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.06.2024 19:01 Güncelleme: 14.06.2024 15:28

Mehmet Alpay'ın ismi Zeytinburnu'nda ikamet ettiği sokağa verildi

50 yılını Zeytinburnu'na adamış gazeteci Mehmet Alpay'ın ismi Belediye Meclis kararıyla ikamet ettiği 39 Sokak'ta yaşamaya devam edecek.
Mehmet Alpay'ın ismi Zeytinburnu'nda ikamet ettiği sokağa verildi

Mehmet Alpay’ın Zeytinburnu için önemli bir değer olduğunu her fırsatta hatırlatan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Belediye Meclis toplantısında bu konuyu sık sık dile getirerek, duayen gazetecinin isminin yaşadığı sokağa verilmesi önerisinde bulunmuştu. Belediye Meclisi’nden çıkan kararla, uzun yıllar Gökalp Mahallesi 39 Sokak’ta ikamet eden Mehmet Alpay’ın ismi bu sokağa verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Arısoy, “Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım süre zarfından günümüze kadar; yaptığımız her işte, bulunduğumuz her yerde, sıklıkla aramızda gördüğümüz Mehmet ağabey, işini en iyi şekilde yapan, Zeytinburnu’nun dertleriyle dertlenen bir duayendi. Bir Zeytinburnu aşığı olan Mehmet Alpay’ın zamansız ve ani vefatı bizleri ve Zeytinburnuluları derinden üzdü. Onun eksikliğini halen hissediyoruz. En azından isminin gelecek nesillere aktarılması, Zeytinburnu’nda hatırlanmaya devam etmesi adına; adını ikamet ettiği sokakta yaşatmaya devam edeceğimiz için çok mutluyuz.” diye konuştu.