Halkbank web
Ekonomi 03.07.2018 03:00

Mavi'nin Geliri Yüzde 36 Arttı

Mavi'nin 27 yıllık yolculuğunun en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Haziran 2017 yılındaki 'halka arz'ının ardından, ilk faaliyet raporu açıklandı.
Mavi'nin Geliri Yüzde 36 Arttı

Gülay YÜCEL

2017’ye girerken Mavi’nin temel hedefini; sürdürülebilir karlı büyüme, yeni müşteri ve yeni ürün ile güçlü marka konumu, dijital değişime öncülük, yekin ve yeni nesille büyüyen marka olmak üzere öncelikli strateji olarak belirlediklerini ve buna odaklandıklarını belirten CEO Cüneyt Yavuz “2017, Türkiye’de hazır giyim ve jean pazarının öngördüğümüz gibi büyüdüğü, tüketicinin güven endeksinin yükseldiği, AVM açılışlarının devam etmesiyle satış noktalarının arttığı bir yıl oldu. Kuzey Amerika ve Avrupa pazarında ise büyüme trendi birçok fırsatı beraberinde getirdi. Mavi bugün, 35 ülkede yaklaşık 5.500 satış noktasında hizmet veren, kârlı büyümeyi Türkiye'de olduğu kadar yurtdışı pazarlarda da istikrarlı bir şekilde sürdüren bir şirket. Güçlü büyümeyi destekleyen unsurlardan biri de 2017'de Türkiye'de 26 Rusya'da 6 yeni mağaza açarak, monobrand mağaza sayısını 425'e, satış alanını ise 139 bin metrekare'ye çıkarmak oldu.” dedi.

“Sürdürülebilir Kârlı Büyüme”
Türkiye ve uluslararası pazarlarda perakende, toptan ve e-ticaret olmak üzere, tüm satış kanallarında yükseliş yaşayan şirket, denim ve lifestyle ürün kategorilerinde çift haneli büyüme elde etti. Konsolide gelirler yüzde 36 oranında artarak 1,78 milyar TL'ye ulaştı. Bu performans kârlılığa da yansıdı ve FAVÖK yüzde 48 artışla 252 milyon TL, net kâr ise yüzde 74 artışla 90 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanı olan Ersin Akarlılar da; “Mavi'nin toplam kalite anlayışı, sosyal ve kurumsal değerlere tutkuyla bağlı ekibi ve her biri kendi alanında değerli isimlerden oluşan yeni yönetim kurulunu bir araya getiren de sürdürülebilir kârlı büyüme hedefi oldu. Böylece aynı hedefe odaklanmış güçlü kadromuzun verimliliğine ivme katan bir sinerji doğdu.” dedi.