Kültür Sanat Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 25.03.2024 14:19

Mart ayı keyifli etkinliklerle noktalanıyor

Sanatın dönüştürücü gücünü kanıtlayan Endless Art Taksim, mart ayının son haftasında da keyifli etkinlere ev sahipliği yapacak.
Mart ayı keyifli etkinliklerle noktalanıyor

27 Mart Çarşamba “Dünya Tiyatrolar Günü’nde” saat 20:30’da “Mavi Müzikhol”, Endless Art Taksim Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. Endless Art Taksim’in ilk prodüksiyonu Mavi Müzikhol’ün yazarlığını Elçin Gürler üstlenirken yönetmen koltuğunda Muharrem Uğurlu oturuyor. Müziklerin ritmi, dansların coşkusu, itirafların korkusuzluğu ve yüzleşmelerin özüyle örülü olan oyun, müziklerin arasında hala çocukluğunu koruyan kadınların gerçekçi hikayesini sahneye taşıyor. 

28 Mart Perşembe saat 21:00’de, "Betül Arım’la Yaşam Sanatı Sohbetleri ve Sürpriz Konuklar" da Endless Art Taksim Sahnesi’nde olacak. Betül Arım’la Yaşama Sanatı Seminerleri 13 farklı konu başlığından oluşuyor. Bunlar her ay sırasıyla sahneye taşınacaktır. Bu haftanın konusu: “Güne Nasıl Başladığımız Yaşamımızı Değiştirir mi?”

29 Mart Cuma saat 18:00’de, "Kahkaha Sanatı Patlat Bi’Kahkaha” ile Esra Alkan, sevenleriyle Endless Art Taksim Sahnesi’nde buluşacak.  

30 Mart Cumartesi saat 20:30’da “Var-Mış” oyunu Endless Art Taksim Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. “Var-Mış”, küçüklüğünden kuleye kapatılmış bir prensesin tek gerçeği ’kurtulana’ kadar beyaz atlı prensi beklemesi gerektiğidir. Prensesin ‘aykırılığı’ ise tek bildiğini çürütme çabasıdır: İnsan kendi kendine yetebilmeli/yetebilir mi? Tek başına büyüyen prenses, farkında olmadan çocukluğu ve kadınlığının arasında kalmıştır. En büyük hayali ve merakı ise, hayatının tamamınını üst üste binmiş taşların üstünde geçirdikten sonra bir gün ayaklarının altında toprağı hissedebilmesidir. Toprağa basma arzusu onun tüm gerçekliğini, bekleyişini ve varlığını sorgulamasına sebep olmuştur. Oyunun şiirsel bütünlüğü ise: zamanın, yalnızlığın, arzuların, kararsızlığın, şüphenin, ve benliğin performatif motiflerden oluşmaktadır.