Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.05.2024 12:00 Güncelleme: 25.05.2024 21:12

Malatya'da 'Park Etme, Fark Et' farkındalık projesi başlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından vatandaşların kaldırımlarda daha rahat ve güvenli yürümesi, engelli bireylerin kendilerine ait geçiş alanlarında engellerle karşılaşmaması için 'Park Etme, Fark Et' farkındalık projesi başlatıldı.
Malatya'da 'Park Etme, Fark Et' farkındalık projesi başlatıldı

Zabıta Dairesi Başkanlığı, vatandaşların kaldırımlarda daha rahat ve güvenli yürümesi, engelli bireylerin kendilerine ait geçiş alanlarında engellerle karşılaşmaması ve otobüs güzergahlarında yapılan yanlış park etmeleri önlemek için ‘Park Etme, Fark Et’ farkındalık projesi başlattı.

Farkındalık projesi kapsamında, araçlarını yanlış park eden vatandaşlara yönelik broşür dağıtan zabıta ekipleri araç sahipleriyle tek tek konuşarak bilgilendirme yaptı.

Bilgilendirme broşürlerinde, trafik kurallarına uygun park etmenin önemine değinilirken, yanlış park etmenin trafik akışını nasıl engellediğini ve güvenliği tehdit ettiği de hatırlatıldı. Ayrıca, ‘Park Etme, Fark Et’ farkındalık projesinde park etme alanlarının belirlenmiş kurallara göre kullanılması gerektiği vurgulanarak, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olunması gerektiği mesajı iletildi.