Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.03.2024 11:01 Güncelleme: 29.03.2024 12:02

Letonya Dışişleri Bakanı istifa etti

Stockholm, 29 Mart (Hibya) – Letonya Dışişleri Bakanı Krisjanis Karins, başbakanlığı sırasında devlet fonlarını özel uçuşlar için kullandığının ortaya çıkmasının ardından istifa ettiğini duyurdu.
Letonya Dışişleri Bakanı istifa etti

Geçtiğimiz hafta Letonya başsavcısı, Karins'in resmi geziler için özel jet kiralamaya 1,3 milyon Euro'ya kadar harcadığı iddiasının ortaya çıkmasının ardından devlet fonlarının kötüye kullanıldığına ilişkin bir soruşturma başlattı.

Karins gazetecilere verdiği demeçte, "Başbakan Evika Siliņa'ya istifa bildirimimi teslim ediyorum" dedi ve 10 Nisan'a kadar görevde kalacağını ekledi.

Letonya kamu ihale kanununa göre, kamu görevlilerinin resmi geziler için mevcut en ucuz hizmetleri kullanması gerekiyor.

ABD doğumlu Karins, Belçika, Almanya ve Polonya da dahil olmak üzere Letonya'nın başkenti Riga'dan düzenli direkt uçuşların olmasına karşın bir düzineden fazla kez özel jet kiraladı.

Krisjanis Karins 2019 yılından, hükümetinin halk desteğini kaybetmeye başlamasıyla istifa ettiği 2023 yılına kadar Letonya'nın başbakanı olarak görev yaptı.

Başbakan Silina, "Dışişleri bakanlığındaki boş pozisyon için henüz resmi bir aday yok" dedi.