Magazin 02.07.2022 05:59 Güncelleme: 02.07.2022 11:38

Küresel havacılık sektörü 140 ülkenin katılımıyla İstanbul'da buluştu

Türkiye'nin ev sahipliğindeki Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Küresel Uygulama Destek Sempozyumu, 140 ülkenin katılımıyla İstanbul'daydı.
Küresel havacılık sektörü 140 ülkenin katılımıyla İstanbul'da buluştu

Türkiye'nin ev sahipliğindeki Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Küresel Uygulama Destek Sempozyumu, 140 ülkenin katılımıyla İstanbul'daydı. Sempozyumun açılışını ve ilk gece Haliç Kongre Merkezindeki galanın sunuculuğunu Aslı Sertdemir ve Özgür Özyurt yaptı.

Küresel havacılık sektörünü bir araya getiren ve 140 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Küresel Uygulama Destek Sempozyumu, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da başladı. Sivil havacılıkta eğitim başta olmak üzere küresel düzeyde iş birliğini geliştirmek için düzenlenen sempozyum (ICAO Global Implementation Support Symposium 2022-ICAO GISS), küresel havacılık otoritelerini, ulusal ve uluslararası havacılık kuruluşlarını, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarını, akademik kurumları ve üye ülkelerin sivil havacılık otoritelerini İstanbul'da bir araya getirdi.

9 farklı oturumda 60'tan fazla katılımcı konuşma yaptı.

Dünyanın 140 ülkesinden katılımcıları bir araya geldiği ve 4 gün süren sempozyumda 9 farklı oturumda 60'ı aşkın üst düzey katılımcı konuşma yapacak. Küresel havacılık sektörünün dünü, bugünü ve geleceğinin tüm yönleriyle masaya yatırılacağı etkinlikte, ICAO'nun havacılık otoritelerinin üst ve orta yöneticileri ve endüstri paydaşları bir araya geldi. Küresel hava taşımacılığı için güvenli, emniyetli, sürdürülebilir ve verimli bir geleceği desteklemek için en iyi uygulamalar, en son trendler ve yenilikler hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.