Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.03.2024 12:00 Güncelleme: 29.03.2024 12:06

'Kripto kralı' Sam Bankman-Fried 25 yıl hapse çarptırıldı

Stockholm, 29 Mart (Hibya) – Sam Bankman-Fried FTX müşterilerinden, milyarlarca dolar çalmaktan suçlu bulunduktan sonra 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
'Kripto kralı' Sam Bankman-Fried 25 yıl hapse çarptırıldı

Kasım 2022'de aniden iflas eden ve milyonlarca kullanıcının hesaplarını dondurup, zarara uğramalarına neden olan FTX Genel Müdürü Sam Bankman-Fried SBF'nin diğer şirketi Alameda Research'ün FTX müşterilerine ait paralara erişmesine ve onların bilgisi dışında riskli bahisler yapmasına olanak tanıyan gizli arka kapılar oluşturulmuştu.

Savcılar, halkın dolandırıcıdan korunması gerektiğini ve sert bir cezanın diğer suçluları caydıracağını öne sürerek hakimden Bankman-Fried'ı 40 ila 50 yıl hapis cezasına çarptırmasını istemişti.

Savcılar iddia dosyasında "Sanık, birkaç yıl boyunca birçok kıtada on binlerce insanı ve şirketi mağdur etti. Parayı kendisine emanet eden müşterilerden para çaldı, yatırımcılara yalan söyledi, borç verenlere sahte belgeler gönderdi, siyasi sistemimize milyonlarca dolarlık yasa dışı bağış pompaladı ve yabancı yetkililere rüşvet verdi. Bu suçların her biri dikkate değerdir.'' dedi.