Teknoloji Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.04.2024 08:00 Güncelleme: 22.04.2024 09:38

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden teknoloji müzesi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen teknoloji müzesinde 1900'lü yıllardan günümüze ulaşan; bilgisayar, telefon, daktilo, kamera, kayıt cihazı gibi yaklaşık 130 ürün sergileniyor.
KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden teknoloji müzesi

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 1900'lü yıllardan günümüze ulaşan; bilgisayar, telefon, daktilo, kamera, kayıt cihazı gibi eski teknolojik cihazlar KOSKİ Teknoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Müze sorumlusu Ahmet Kıyıcı, belediye çatısı altında bulunan ya da vatandaşlara ait geçmişten bugüne kullanılan teknolojik cihazları bir araya getirerek, teknoloji müzesi oluşturmaya karar verdiklerini aktardı. Kıyıcı, “Elimizdeki ürünleri topladık. Sonrasında özel sektörün, diğer kurumların ve vatandaşlarımızın bağışlarıyla bu müzemizi oluşturduk, genişletmeye devam ediyoruz. Müzemizde 1900'lü yıllardan günümüze kadar ulaşan çeşitli teknolojik ürünler var. Eski bilgisayarlar, telefonlar, daktilo, kamera ve kayıt cihazı gibi cihazlar var. Yaklaşık 130'a yakın ürünümüz var” diye konuştu.