Güncel - Yaşam Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 13.04.2024 14:01 Güncelleme: 07.04.2024 16:33

KOMEK'ten Gazzeli çocuklara yardım

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (KOMEK) Kurslarında gönüllü kursiyerler tarafından dikilen eşofman takımları ve toplanan oyuncaklar yardım tırıyla Gazze'ye gönderildi.
KOMEK'ten Gazzeli çocuklara yardım

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (KOMEK) Mensupları ve Mezunları Derneği, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in işgali altındaki Gazze’deki çocukların ramazan bayramında yüzünü güldürmek için “Gazze’ye Sevgi Adımları” projesini başlattı.

Ramazan ayı boyunca devam eden proje kapsamında merkez ve ilçelerde bulunan KOMEK atölyelerindeki gönüllü kursiyerler tarafından Gazzeli 0-16 yaş grubundaki çocuklar ve gençler için 11 bin eşofman takımı dikildi.

Ayrıca kurs merkezleri bünyesinde bulunan oyun odalarındaki çocukların kendi harçlıklarıyla biriktirerek aldığı oyuncaklar da oyuncak kumbaralarında toplandı.

Ramazan boyunca atölyelerde özenle dikilen eşofman takımları ve toplanan oyuncaklar, Kızılay Karatay Şubesi iş birliğiyle hazırlanan yardım tırıyla Gazze’deki çocuklara ulaştırılmak üzere yola çıktı.