Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 14.06.2024 12:24

KoçSistem, yapay zeka uygulaması KAI'yi hayata geçirdi

KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, "KAI, çalışma arkadaşlarımızın her soru ve sorununa çözüm bulmaya çalışıyor, doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlıyor." dedi.
KoçSistem, yapay zeka uygulaması KAI'yi hayata geçirdi

KoçSistem, insan kaynakları uygulamalarını yapay zekayla gerçekleştirien KoçSistem Artificial Intelligence'ı (KAI) kurum içi hizmete sundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, KoçSistem'in uzman ekipleri tarafından oluşturulan KAI, insan kaynakları uygulamalarının yanı sıra tüm şirket içi süreçlerde aktif görev alacak.

Kişiselleştirilmiş çalışan deneyimi sunmayı ve çalışanların doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmalarını amaçlayan KAI, topluluk içi ve dışı müşterilerin ihtiyaçlarını kapsayacak şekilde geliştirilmeye devam edilecek.

KoçSistem, KAI'yi gelecek dönemde bir ürün olarak müşterilerinin hizmetine sunmayı planlıyor.

7/24 erişilebilir şekilde tasarlanan KAI, son derece net ve doğal bir iletişim dili kullanıyor. İş süreçlerinde proaktif olacak şekilde kodlanan KAI, çalışma arkadaşlarının kendisiyle iletişim kurmasını beklemeden, hedeflenen iş ve süreçlerde doğrudan diyalog başlatarak iletişimi yaygınlaştırabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, günümüzde işletmelerin yapay zeka algoritmalarının gücünden faydalanarak iş akışlarını kolaylaştırdıklarını, hedef kitlelerine ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için adeta birbirleriyle yarıştıklarını belirtti.

Akarca, "İşletmeler yapay zeka ile adeta devrim yaratıyor, kullanıcı deneyimi odaklı ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlıyor. Bunu üretken yapay zeka teknolojisine borçluyuz. Yapay zekanın bu yeni alanı, basit öngörülerin ötesine geçiyor ve insan bilgisini taklit eden içerik, veri ve çözümler üretiyor. Yeni nesil yapay zeka sohbet robotları yalnızca tahmin etmekle kalmıyor, aynı zamanda birçok alandaki karmaşık sorunları da çözebiliyor." ifadelerini kullandı.

Üretken yapay zekayı benimseme yolculuğunun henüz başlangıç aşamasında olsa da giderek daha fazla şirketin, iç süreçlerini ve müşteri ihtiyaçlarını gerçek zamanlı olarak uyarladıklarını kaydeden Akarca, kullanıcı deneyimini özelleştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini aktardı.

- "KAI'yı çok yakında tüm müşterilerimizin hizmetine sunmak için çalışmalarımızı aralıksız yürütüyoruz"

Akarca, şu değerlendirmede bulundu:

"Tüm bu uzmanlıkları kendi bünyesinde barındıran Türkiye'nin lider teknoloji şirketi olarak önce kendi iş süreçlerimiz için KAI'yi tasarladık. KAI, çalışma arkadaşlarımızın her soru ve sorununa çözüm bulmaya çalışıyor, doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlıyor. Önümüzdeki dönemde iş gücünde ve operasyonel süreçlerde de KAI aracılığıyla verimlilik artışı sağlamayı hedefliyoruz. Yapay zeka insan kaynakları uygulamamız KAI'yı çok yakında tüm müşterilerimizin hizmetine sunmak için çalışmalarımızı aralıksız yürütüyoruz."

KoçSistem İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Asena Akbalcılar Aşkın da KAI ile çalışan deneyimini iyileştirmeyi ve verimliliği artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Aşkın, "KoçSistem'de çalışma arkadaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilen 'Hack Your Job 2.0' etkinliğinde birinci proje olan KAI, bir sohbet robotundan farklı olarak (chatbot) jenerik cevaplar vermeyen, sürekli öğrenen ve kişisel deneyim sunan bir yapay zeka uygulaması. Bununla birlikte, tek bir uygulama üzerinde tüm modüller aynı platformda yer alıyor. Bu da KAI'yi şirketimizin özgün ihtiyaçlarına daha iyi hizmet edebilen bir dijital iş arkadaşı yapıyor. KAI'nin, ilk aşamada, çalışma arkadaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıran şirket içi platformlarla entegrasyonu tamamlandı. İkinci aşamada KAI, özellikle liderlik deneyimine odaklanarak ekiplerle ilgili bilgi ve yönlendirmelerde derinleşecek, ekip yönetimi ve çalışan deneyiminde liderlerimize yol gösterici olacak." bilgisini paylaştı.