Kültür Sanat Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 23.03.2024 13:08

"Kelebek Etkisi" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

İyilik İçin Sanat Derneği'nin destekleriyle, Türkiye'nin önde gelen çağdaş sanat galerilerinden Galeri Nev İstanbul'un kurucusu Haldun Dostoğlu ile Zülal Çakıcı, Hamide Göksan ve Tarık Hotamışlıgil'in katkılarıyla düzenlenen "Kelebek Etkisi" sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Örnekevler Yaşam Köyü'ne destek arayışını sanat dünyasına taşıyan bu özel sergi, 25 Mart tarihine kadar Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi'nde görülebilecek.
"Kelebek Etkisi" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Kelebek Etkisi” adlı grup sergisi, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen deprem felaketinin yarattığı yıkıma sanat aracılığıyla destek olmak amacıyla sanatseverlerle buluşturuldu. Sergi, Hatay, Kuzeytepe, Örnek Evler Yaşam Köyü’ne katkıda bulunmak için ülkemizin birbirinden değerli sanatçılarının bağışladığı eserlerin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

İhtiyaçlara sanatla çözüm sağlamak ve projeyi daha fazla kitleye ulaştırmak amacıyla düzenlenen "Kelebek Etkisi" sergisi, Örnekevler Yaşam Köyü’nün kelebek etkisiyle hayata geçmesini ve bu gönüllülük projesinin amacını anlatarak toplumun bu özel girişime duyarlılık göstermesine dikkat çekiyor.

Depremden Etkilenen Ailelere Kelebek Etkisiyle Dokunan Proje

Deprem felaketinden hemen sonra kendisine “Deprem bölgesi için ne yapabilirim?” sorusunu soran iç mimar Zülal Çakıcı’nın girişimiyle başlayıp Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşen, 4000'den fazla gönüllü ve yüzlerce markanın bir araya gelmesiyle hayat bulan Örnekevler Yaşam Köyü projesi, önemli bir umut ışığı olmuştu. Zülal Çakıcı, Hamide Göksan ve ekip arkadaşlarının öncülüğünde Antakya/Hatay'da 66 dönümlük bir araziye konumlandırılan bu özel yaşam köyü, 100 adet tiny house ile tamamen boş bir araziyi yüzlerce insan, yuva, ağaç ve umutla doldurdu. Örnekevler Yaşam Köyü, depremden etkilenen ailelere 22 Ekim 2023 tarihinden sonra sosyal alanlarıyla da ev sahipliği yapıyor ve rehabilite olmalarını sağlıyor.

Birbirinden değerli 60 sanatçının toplam 82 adet eserinin yer aldığı “Kelebek Etkisi” sergisinde, İyilik İçin Sanat Derneği’nin deprem bölgesinde bulunan sanatçılarından 6 genç sanatçının 6 eseri de bulunuyor. “Kelebek Etkisi” sergisi, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü öne çıkarmayı hedefliyor.

Sergiye destek olmak isteyen, bağış yapmak isteyen veya eser satın almak isteyen herkes, İyilik İçin Sanat Derneği'nin web sitesi (www.iyilikicinsanat.org) ve sosyal medya hesapları üzerinden iletişime geçebilir.

Umut dolu bir geleceğe katkı sağlamak adına önemli bir adım olarak görülen “Kelebek Etkisi” sergisi, 25 Mart tarihine kadar Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak görülebilecek.