Kültür Sanat Kaynak: Rahime SEZGİN 15.06.2024 19:11

Karanlıktan Kaçış yardımı kadına şiddette farkındalık oluşturacak

Kadına şiddet konusuyla, gerçek bir hikayeden esinlenen bu film günümüzde kadınların yaşadığı zorlukları ele alıyor. "Kadına şiddet" temasına dikkat çeken filmde kullanılan kostüm açık artırmayla satıldı. Arabica Coffee House Kurucu Ortağı Elif Ülger Yalçın tarafından satın alınan elbise, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'na bağışlandı.
Karanlıktan Kaçış yardımı kadına şiddette farkındalık oluşturacak

Günümüzde kadına yönelik şiddet, büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ataerkil normlar ve kadınların haklarına yönelik ihlaller, bu şiddetin temel nedenleri arasında yer alıyor.  Arabica Coffee House, yapmış olduğu bu anlamlı destek ile birçok kadının hayatına dokunuyor ve kadına yönelik yapılan adaletsizliklerin, şiddetin ve ötekileştirilmenin önüne geçmeyi hedefliyor.  

DAHA GÜVENLİ BİR DÜNYA İÇİN EL ELE 

Mor Çatı gibi sivil toplum kuruluşlarının bu mücadelede önemli bir rol oynadığını belirtenArabica Coffee House Kurucu Ortağı Elif Ülger Yalçın: “Kadınlar, iş hayatında, ev içinde ve dışında; fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalabiliyor. Bu konuda farkındalık yaratmak adına,  eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, yasal düzenlemeler gibi önemli adımlar çok kıymetli.  Bizler Arabica Coffee House olarak pozitif ayrımcılığı benimsiyor, istihdam anlamında da marka olarak İşkur ile de ortak çalışmalar yürütüyor kadın istihdamına öncelik tanıyoruz. Bu misyonumuz çerçevesinde bu özel gecede, önemli mesajlar veren “Karanlıktan Kaçış” filminde kullanılan kostümü aldık. Amacımız;  herkesi kadına yönelik şiddete karşı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak. Hep birlikte daha güvenli, eşit ve adil bir dünya için el ele verelim” ifadelerini kullandı.