Spor 25.05.2017 21:22

Kara Kartallar yarı finale uçtu

Spor Toto BSL Playoff çeyrek final 2. maçında Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Gaziantep Basketbol'u 77-70 mağlup ederek seriyi 2-0 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.
Kara Kartallar yarı finale uçtu

Karşılaşmaya Davon Jefferson ve Marcus Haislip ile boyalı alanda etkili başlayan Gaziantep Basketbol, ilk çeyreği 20-15 önde tamamladı. Şahinler, ikinci çeyreğin ilk dakikasında farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Ancak Beşiktaş Sompo Japan, rakibini erken faul problemine soktu ve 17-5'lik bir seriyle öne geçti. Son dakikalarda Kara Kartallar, üst üste yaptığı iki top kaybına rağmen skor üstünlüğünü korudu ve devre arasına 34-33 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe 7-0'lık bir seriyle başlayan Gaziantep Basketbol, karşılaşmada yeniden üstünlük kurmaya başladı. Şahinler, son çeyreğe 49-48 önde girse de, D.J. Strawberry ve Earl Clark'ın hücumdaki etkili oyunuyla maçın son bölümlerini domine eden Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmayı 77-70 kazandı.

Siyah beyazlılarda Earl Clark, 21 sayı ve 8 ribaundla maçın en skorer ismi olurken, D.J. Strawberry 11 sayı kaydederek takımının yarı finale çıkmasında etkili oldu. Gaziantep Basketbol'da Marcus Haislip ve Marcus Denmon 20'şer sayıyla oynadı.