Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 14.04.2024 07:00

"Kanser hastaları için hep birlikteyiz"

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsoru Medicana, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında Darüşşafaka Lassa, Fenerbahçe Beko ve Galatasaray Ekmas takımlarından basketbolcuları ağırladı. Darüşşafaka Lassa'dan Berk Demir, Fenerbahçe Beko'dan Emre Ekşioğlu ve Galatasaray Ekmas'tan Göksenin Köksal; Medicana Ataköy Hastanesi'nde tedavi gören onkoloji hastalarını ziyaret edip onlara imzalı forma hediye etti.
"Kanser hastaları için hep birlikteyiz"

Medicana Ataköy Hastanesi; 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi takımlarından Darüşşafaka Lassa, Fenerbahçe Beko ve Galatasaray Ekmas’tan yıldız basketbolcuları ağırladı. Medicana Sağlık Grubu’nun kansere karşı toplumsal farkındalık oluşturma çalışmaları kapsamında Medicana Ataköy Hastanesi’ni ziyaret eden Darüşşafaka Lassa’dan Berk Demir, Fenerbahçe Beko’dan Emre Ekşioğlu ve Galatasaray Ekmas’tan Göksenin Köksal; onkoloji servisinde tedavi gören hastalarla bir araya geldi.

 

Medicana Ataköy Hastanesi Genel Müdürü Dr. Erdal İbanoğlu, Medicana Ataköy Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanları Prof. Dr. Meral Günaldı ve Doç. Dr. Nilay Şengül ile birlikte hastaları ziyaret eden ünlü basketbolcular, imzaladıkları formaları hastalara hediye ettiler.

 

“Yanlarında olduğumuzu göstermek çok önemli”

Darüşşafaka Lassa’dan Berk Demir  “Böylesine önemli ve anlamlı bir organizasyonun parçası olduğumuz için çok mutluyum. Onkoloji hastalarını ziyaret etmemiz bizleri çok mutlu etti, umarım biz de kendilerini mutlu edebilmişizdir. Tüm hastalarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

Fenerbahçe Beko takımı oyuncusu Emre Ekşioğlu da, “Parkede her ne kadar rakip olsak da bugün burada hep birlikteyiz. Kanser Haftası’nda organize edilen bu etkinliğin farkındalık yaratması açısından önem taşıdığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Galatasaray Ekmas’tan Göksenin Köksal, ziyaretle ilgili “Bu konuda duyarlılık göstererek bizleri davet ettikleri için Medicana Sağlık Grubu’na teşekkürlerimi sunarım. Onkoloji hastalarını ziyaret ederek onların yanında olduğumuzu göstermek bizim için de büyük önem taşıyor. Kendilerine bir nebze olsa da moral verebildiğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

“Kanserin artık çaresiz bir hastalık olduğunu düşünmüyoruz”

Medicana Ataköy Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada “Onkoloji konusunda farkındalık yaratması açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyorum. Hastalarımızın etkinlik dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyleyebilirim. Kanser vakaları artış gösterse de tedavi imkanları da bu paralelde gelişmeye devam ediyor. Kanserin artık çaresi olmayan bir hastalık olduğunu düşünmüyoruz, bu kapsamda hastalarımızı sosyal açıdan desteklemek da çok faydalı oluyor. Etkinliğimize katılan tüm sporcularımıza teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.

 

“Kanser bir halk sağlığı sorunu”

Doç. Dr. Nilay Şengül ise “Kanser bir halk sağlığı sorunu olduğundan bu konu farkındalık yaratmak oldukça önemli. Bilindiği gibi kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor, ülkemizde de erken teşhis tarama programları bulunuyor. Bu taramalar, aile sağlığı merkezlerinde tamamen ücretsiz bir şekilde uygulanıyor. Bizler de bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikle farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz” dedi.