Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 08:00 Güncelleme: 30.08.2024 08:32

Kamala Harris: İsrail'e desteğimde tereddütsüzüm

Demokratların başkan adayı Kamala Harris, başkan yardımcısı adayı Tim Walz ile birlikte CNN'e verdiği mülakatta İsrail'e olan desteğinde tereddütsüz olduğunu söyledi.
Kamala Harris: İsrail'e desteğimde tereddütsüzüm

İsrail ve Hamas arasındaki savaşla ilgili olarak Harris ateşkes çağrısı yaptı ve Joe Biden'ın silah sevkiyatı da dahil olmak üzere İsrail'e yönelik politikasında herhangi bir değişiklik yapmayacağını söyledi.

Harris, “İsrail'in kendini savunma hakkına verdiğim destekte tereddütsüzüm. Bu değişmeyecektir. Ancak bir ateşkese ihtiyacımız var” dedi.

Donald Trump'ın başını çektiği Cumhuriyetçiler Harris'i Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinden bu yana hiç röportaj vermediği için eleştiriyorlardı.

Harris, Başkan Yardımcısı olarak geçirdiği zamanın pek çok zor konuya yeni bakış açıları getirdiğini, ancak temel değerlerinin aynı kaldığını vurguladı ve ekledi:

“Bence siyasi perspektifimin ve kararlarımın en önemli ve anlamlı yönü, değerlerimin değişmemiş olmasıdır.”

''Kariyerim boyunca farklı görüşleri teşvik ettim.'' diyen Harris, bir birlik jesti olarak, seçilmesi halinde bir Cumhuriyetçiyi hükümete getirmesinin “Amerikan halkının yararına” olacağını da söyledi.